dc.contributor.advisor | Στρατή, Ειρήνη | |
dc.contributor.author | Γέννη, Ελένη | |
dc.date.accessioned | 2023-10-23T09:45:48Z | |
dc.date.available | 2023-10-23T09:45:48Z | |
dc.date.issued | 2023-09-21 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5440 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5277 | |
dc.description.abstract | Τα μπαχαρικά είναι ένα είδος τρόφιμου με διευρυμένη χρήση όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξημένη συχνότητα της νοθείας αυτών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγραφούν τα προβλήματα που παρατηρούνται μέσω της νοθείας.
Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται αναλυτικά τα είδη των κυριότερων μπαχαρικών, η σύνθεσή τους, η χρήση τους, οι ιδιότητες τους καθώς και η χρήση αυτών.
Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται αναφορά περί της νοθείας, οι νόμοι που εφαρμόζονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα, οι τύποι στους οποίους ταξινομείται, καθώς και οι επιπτώσεις που προκύπτουν στους εμπλεκόμενους.
Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις μεθόδους που εφαρμόζονται στον εντοπισμό της νοθείας των μπαχαρικών.
Ακολουθούν τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία. | el |
dc.format.extent | 83 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Mπαχαρικά | el |
dc.subject | Nοθεία | el |
dc.subject | Tύποι νοθείας | el |
dc.title | Τεχνικές ελέγχου της νοθείας και της αυθεντικότητας προϊόντων μπαχαρικών | el |
dc.title.alternative | Techniques for controlling the adulteration and authenticity of spice products | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κοντελές, Σπυρίδων | |
dc.contributor.committee | Batrinou, Anthimia | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | Spices are a type of food with wide use where in recent years an increased frequency of their adulteration has been observed.
The purpose of this paper is to describe the problems observed through forgery.
The first chapter describes in detail the types of the main spices, their composition, their use, their properties as well as their use.
In the next chapter, there is a report about counterfeiting, the laws that apply both in the European Union and in Greece, the types in which it is classified, as well as the consequences that arise for those involved.
The third chapter presents the methods applied to detect the adulteration of spices.
The conclusions and Bibliography follow. | el |