Εμφάνιση απλής εγγραφής

Τεχνικές ελέγχου της νοθείας και της αυθεντικότητας προϊόντων μπαχαρικών

dc.contributor.advisorΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.authorΓέννη, Ελένη
dc.date.accessioned2023-10-23T09:45:48Z
dc.date.available2023-10-23T09:45:48Z
dc.date.issued2023-09-21
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5440
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5277
dc.description.abstractΤα μπαχαρικά είναι ένα είδος τρόφιμου με διευρυμένη χρήση όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξημένη συχνότητα της νοθείας αυτών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγραφούν τα προβλήματα που παρατηρούνται μέσω της νοθείας. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφονται αναλυτικά τα είδη των κυριότερων μπαχαρικών, η σύνθεσή τους, η χρήση τους, οι ιδιότητες τους καθώς και η χρήση αυτών. Στο επόμενο κεφάλαιο γίνεται αναφορά περί της νοθείας, οι νόμοι που εφαρμόζονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ελλάδα, οι τύποι στους οποίους ταξινομείται, καθώς και οι επιπτώσεις που προκύπτουν στους εμπλεκόμενους. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις μεθόδους που εφαρμόζονται στον εντοπισμό της νοθείας των μπαχαρικών. Ακολουθούν τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία.el
dc.format.extent83el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectMπαχαρικάel
dc.subjectNοθείαel
dc.subjectTύποι νοθείαςel
dc.titleΤεχνικές ελέγχου της νοθείας και της αυθεντικότητας προϊόντων μπαχαρικώνel
dc.title.alternativeTechniques for controlling the adulteration and authenticity of spice productsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedSpices are a type of food with wide use where in recent years an increased frequency of their adulteration has been observed. The purpose of this paper is to describe the problems observed through forgery. The first chapter describes in detail the types of the main spices, their composition, their use, their properties as well as their use. In the next chapter, there is a report about counterfeiting, the laws that apply both in the European Union and in Greece, the types in which it is classified, as well as the consequences that arise for those involved. The third chapter presents the methods applied to detect the adulteration of spices. The conclusions and Bibliography follow.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές