Εμφάνιση απλής εγγραφής

Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης που συνεισφέρουν σε μια βιώσιμη διατροφή

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΤράσιας, Χρήστος
dc.date.accessioned2023-12-05T10:56:23Z
dc.date.available2023-12-05T10:56:23Z
dc.date.issued2023-10-31
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5709
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5546
dc.description.abstractΟι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη διατροφή με βάση το κρέας και να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες διατροφικές συνήθειες. Οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, όπως τα φασόλια, οι φακές, το τόφου και η κινόα, είναι εξαιρετικές επιλογές που προσφέρουν μια ποικιλία βασικών θρεπτικών συστατικών και είναι συχνά πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις παραδοσιακές ζωικές πρωτεΐνες. Άλλες εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν τροφές με βάση τα έντομα, όπως το αλεύρι γρύλου, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και απαιτοεί σημαντικά λιγότερη γη, νερό και ζωοτροφές για την παραγωγή τους σε σύγκριση με την παραδοσιακή κτηνοτροφία. Επιπλέον, τα κρέατα με βάση τα κύτταρα, γνωστά και ως κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, αναδύονται ως μια πολλά υποσχόμενη νέα εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της παραγωγής κρέατος. Συνολικά, η ενσωμάτωση εναλλακτικών πηγών πρωτεΐνης στη διατροφή μας μπορεί να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο διατροφικό σύστημα, ενώ παράλληλα θα εξακολουθεί να καλύπτει τις διατροφικές μας ανάγκες.el
dc.format.extent77el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΦυτική προέλευσηel
dc.subjectΒιωσιμότηταel
dc.subjectΠηγές πρωτεΐνηςel
dc.subjectΕναλλακτικά συστήματα τροφίμωνel
dc.subjectΠεριβάλλον και κτηνοτροφίαel
dc.titleΕναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης που συνεισφέρουν σε μια βιώσιμη διατροφήel
dc.title.alternativeAlternative proteins sources that contribute to a sustainable dietel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeΕλευθερίου, Σοφία
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedAlternative protein sources are becoming increasingly popular as more people seek to reduce their reliance on meat-based diets and adopt more sustainable eating habits. Plant-based proteins, such as beans, lentils, tofu, and quinoa, are great options that offer a variety of essential nutrients and are often more environmentally friendly than traditional animal proteins. Other alternative protein sources include insect-based foods, such as cricket flour or mealworms, which are high in protein and require significantly less land, water, and feed to produce compared to traditional livestock. Additionally, cell-based meats, also known as lab-grown meats, are emerging as a promising new alternative protein source that could help reduce the environmental impact of meat production. Overall, incorporating alternative protein sources into our diets can help us build a more sustainable food system while still meeting our nutritional needs.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές