Show simple item record

Βυνοποίηση ζέας για την παραγωγή ζύθου

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΜανώλας, Δημήτρης
dc.contributor.authorΝτούρου, Ευαγγελία
dc.date.accessioned2024-01-16T10:00:44Z
dc.date.available2024-01-16T10:00:44Z
dc.date.issued2023-09-26
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5805
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5642
dc.description.abstractΚατά την διάρκεια της εκπόνησης της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας βασικό αντικείμενο αποτέλεσε το δίκοκκο σιτάρι και η μελέτη της ικανότητας του να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στην ζυθοποίηση. Ορισμένη ποσότητα δίκοκκου σιταριού αφού καθαρίστηκε από ξένες ύλες οδηγήθηκε σε βυνοποίηση και ζυθοποίηση. Παρακολουθήθηκε και συγκρίθηκε με αντίστοιχη ποσότητα άλλων σιταριών καθώς και ποσότητα βύνης κριθαριού. Η παραγωγή βύνης και ζύθου έδωσε ένα προϊόν τεχνολογικά και οργανοληπτικά ικανό να καταναλωθεί.el
dc.format.extent102el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΖέαel
dc.subjectΔίκοκκο σιτάριel
dc.subjectΣιτάριel
dc.subjectΒυνοποίησηel
dc.subjectΖυθοποίησηel
dc.titleΒυνοποίηση ζέας για την παραγωγή ζύθουel
dc.title.alternativeMalting of triticum dicoccum for brewingel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedDuring the elaboration of this dissertation, the main object was the Emmer wheat and the study of its ability to be used as a raw material in brewing. A certain amount of Emmer wheat after being cleaned of foreign matter was led to malting and brewing. It was observed and compared with a corresponding amount of other wheats as well as a quantity of barley malt. The production of malt and beer gave a product technologically and organoleptically capable of consumption.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές