Εμφάνιση απλής εγγραφής

Τεχνικές στατιστικού ποιοτικού ελέγχου σε βιομηχανίες τροφίμων με έμφαση στα σχήματα δειγματοληψίας

dc.contributor.advisorΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.authorΤούλης, Δημήτριος
dc.date.accessioned2024-01-28T15:44:02Z
dc.date.available2024-01-28T15:44:02Z
dc.date.issued2023-09-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5827
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5664
dc.description.abstractΗ ποιότητα στην σύγχρονη κοινωνία αποτελεί βασικό κριτήριο για την επι-λογή ενός προϊόντος ή μια υπηρεσίας από τους καταναλωτές. Η άποψη πως η ποιότητα ‘κοστίζει’ είναι ξεπερασμένη. Αντιθέτως, αυτό που είναι επιζήμιο για μια επιχείρηση είναι η έλλειψη ποιότητας. Για να πιστοποιήσει μια επιχείρηση πως παράγει ή παρέχει ποιοτικά προϊόντα – υπηρεσίες, θεσπίζει διάφορα συστήματα ελέγχου της ποιότητας. Ο ποιοτικός έλεγχος είναι ένας τρόπος επαλήθευσης του προτύπου ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας κατά τη διαδικασία κατασκευής του και χρησιμεύει για τη μείωση της πιθανότητας εισαγωγής ελαττωματικών προϊόντων στην αγορά. Φυ-σικά οι επιχειρήσεις τροφίμων και ειδικά οι μονάδες παραγωγής, δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση στην εφαρμογή συστημάτων ποιοτικού ελέγχου. Τα συστήματα ποιοτικού ελέγχου που θα μπορούσε να εφαρμόσει μια μονάδα παραγωγής τροφίμων είναι πολλά και διαφοροποιούνται ανάλογα τη φύση του προϊόντος. Ένα σύστημα ποιοτικού ελέγχου που βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις μονάδες παραγωγής τροφίμων είναι αυτό της δειγματοληψίας. Στη παρούσα εργασία, θα παρουσιαστούν ποιες είναι οι διάφορες μέθοδοι δειγματοληψίας καθώς και θα μελετηθούν πλάνα δειγματοληψίας σε μορφή ανάλυσης σεναρίων (case studies), σε επιχειρήσεις τρο-φίμων με διαφορετικής φύσης προϊόντα και διαφορετική παραγωγικότητα.el
dc.format.extent91el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.subjectΔειγματοληψίαel
dc.titleΤεχνικές στατιστικού ποιοτικού ελέγχου σε βιομηχανίες τροφίμων με έμφαση στα σχήματα δειγματοληψίαςel
dc.title.alternativeStatistical quality control techniques in food industries with emphasis on sampling schemesel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΛαμπροπούλου, Κυριακή
dc.contributor.committeeBARTZIS, VASILEIOS
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.contributor.masterΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedNowadays, the quality of a product and a service comprises the main criterion for the consumers. The common belief that the quality is obsolete. On the contrary, the lack of it is harmful for a business. A business, institutes various quality tests to certify the production and the service of quality products. The quality test validates the formula of a product and a service during its production. Furthermore, this test reduces the chances of inletting defective products in the markets. The food business and especially, the production sites can’t be excepted from the regular quality tests. There is a huge variety of quality control systems depending on the product’s nature. A quality control system that can be applied to all food production sites is sampling. In this project, various sampling methods will be presented as well as sampling plans will be studied in analyzing cases, depending on diverse products and production sizes, in food business.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές