Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ανάλυση πρωτεϊνών φυτικών σπόρων με ηλεκτροφόρηση

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΜιχαήλ, Αλέξανδρος
dc.date.accessioned2024-03-01T13:34:05Z
dc.date.available2024-03-01T13:34:05Z
dc.date.issued2024-02-28
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5982
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5818
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία, γίνεται χρήση ηλεκτροφορητικών τεχνικών για την ανάλυση πρωτεϊνών από σπόρους χαρουπιού. Οι συγκεκριμένοι σπόροι έχουν πρωτίστως ζυμωθεί ή μη από συγκεκριμένες καλλιέργειες μικροοργανισμών, αφυδατωθεί, κονιοποιηθεί και κατεργαστεί με κατάλληλες τεχνικές για να αποτελέσουν κατάλληλα δείγματα για ηλεκτροφορητική ανάλυση. Επιπροσθέτως, με την χρήση διαφορετικών καλλιεργειών από μικροοργανισμούς, γίνεται ανάλυση της πρωτεολυτικής δράσης των μικροοργανισμών και της ικανότητας τους να διαχωρίσουν συγκεκριμένα πεπτίδια που έχουν αναγνωριστεί με χρήση άλλων βιοχημικών μεθόδων στους σπόρους του χαρουπιού. Τέλος, καθώς η χρήση ηλεκτροφορητικών τεχνικών για την πρωτεϊνική ανάλυση αυτών των σπόρων στην βιβλιογραφία είναι περιορισμένη, γίνεται παρουσίαση συγκεκριμένων εναλλακτικών στις πρότυπες διαδικασίες ηλεκτροφόρησης προκειμένου να βελτιωθούν τα οπτικά αποτελέσματα στα αναλυθέντα δείγματα.el
dc.format.extent99el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΗλεκτροφόρηση πρωτεϊνώνel
dc.subjectΧαρούπιel
dc.subjectΣπόροιel
dc.subjectAspergillus oryzaeel
dc.titleΑνάλυση πρωτεϊνών φυτικών σπόρων με ηλεκτροφόρησηel
dc.title.alternativeAnalysis of plant seed proteins by electrophoresisel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedIn this undergraduate thesis, electrophoretic techniques are employed for the analysis of proteins derived from carob seeds. These specific seeds have been primarily fermented or not by specific microorganism cultures, dehydrated, pulverized, and processed using suitable techniques to create suitable samples for electrophoretic analysis. Additionally, by utilizing different microorganism cultures, an analysis of the proteolytic activity of these microorganisms and their ability to separate specific peptides previously identified using other biochemical methods in carob seeds is conducted. Finally, as the use of electrophoretic techniques for protein analysis in these seeds is limited in academic literature, specific alternatives to standard electrophoresis procedures are presented to improve the visual results in the analyzed samples.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές