Show simple item record

Διερεύνηση του ρόλου των αντιβιοτικών στην επιστήμη των τροφίμων

dc.contributor.advisorHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.authorΜπαρμπέρης, Δημήτρης
dc.contributor.authorΛιούλης, Φανούρης
dc.date.accessioned2024-04-23T06:33:24Z
dc.date.available2024-04-23T06:33:24Z
dc.date.issued2023-07-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6566
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6402
dc.description.abstractΑυτή η βιβλιογραφική ανασκόπηση παρέχει μια εις βάθος ανάλυση των αντιβιοτικών, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού, των μηχανισμών δράσης και της τρέχουσας χρήσης τους σε ιατρικές και γεωργικές πρακτικές. Η ανασκόπηση επικεντρώνεται σε πολλούς βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής στα αντιβιοτικά σε βακτηριακά παθογόνα, της ανάπτυξης νέων αντιβιοτικών, εναλλακτικών θεραπειών έναντι των αντιβιοτικών και στρατηγικών για την πρόληψη της εξάπλωσης της αντοχής στα αντιβιοτικά. Η ανασκόπηση υπογραμμίζει το αυξανόμενο πρόβλημα της αντοχής στα αντιβιοτικά, το οποίο απειλεί να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών στη θεραπεία λοιμώξεων. Η ανασκόπηση εξετάζει επίσης τις προσπάθειες για τη μείωση της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, ιδιαίτερα στη κτηνοτροφία, και συζητά την ανάγκη για νέες πολιτικές και πρακτικές που μπορούν να προωθήσουν πιο βιώσιμη και αποτελεσματική χρήση των αντιβιοτικών. Τέλος, η ανασκόπηση διερευνά τις ευρύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις της χρήσης και της αντοχής στα αντιβιοτικά, τονίζοντας την ανάγκη για συντονισμένες, διεπιστημονικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της πιεστικής πρόκλησης για τη δημόσια υγεία.el
dc.format.extent95el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/*
dc.subjectΑντιβιοτικάel
dc.subjectΑντοχή στα αντιβιοτικάel
dc.subjectΕναλλακτικές θεραπείεςel
dc.subjectΚτηνοτροφίαel
dc.subjectΔημόσια υγείαel
dc.titleΔιερεύνηση του ρόλου των αντιβιοτικών στην επιστήμη των τροφίμωνel
dc.title.alternativeInvestigating the role of antibiotics in food scienceel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis literature review provides an in-depth analysis of antibiotics, including their history, mechanisms of action, and current use in medical and agricultural practices. The review focuses on several key areas, including antibiotic resistance in bacterial pathogens, the development of new antibiotics, alternative therapies to antibiotics, and strategies to prevent the spread of antibiotic resistance. The review highlights the growing problem of antibiotic resistance, which is threatening to undermine the effectiveness of antibiotics in treating infections. The review also examines efforts to reduce the overuse of antibiotics, particularly in animal agriculture, and discusses the need for new policies and practices that can promote more sustainable and effective use of antibiotics. Finally, the review explores the broader social, economic, and political implications of antibiotic use and resistance, emphasizing the need for coordinated, interdisciplinary efforts to address this pressing public health challenge.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές