Εμφάνιση απλής εγγραφής

Κανέλα : Φυτοχημικές ενώσεις και η ευεργετική επίδραση τους στον οργανισμό

dc.contributor.advisorΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.authorΠέππα, Μαργαρίτα
dc.contributor.authorΓκαμίλη, Άννα
dc.date.accessioned2024-11-21T11:58:29Z
dc.date.available2024-11-21T11:58:29Z
dc.date.issued2024-10-22
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/8080
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-7912
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα την κανέλα, τις φυτοχημικές ενώσεις που περιέχει και την ευεργετική επίδραση που ασκούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Η κανέλα είναι γνωστή στο άνθρωπο από την αρχαιότητα και έχει χρησιμοποιηθεί ως μπαχαρικό, αρωματικό, αλλά και ως φάρμακο, θεραπευτικό αφέψημα. Η χημική της σύνθεση είναι πολυσύνθετη και παρουσιάσει ένα σημαντικό αριθμό ρητινωδών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της κινναμαλδεΰδης, του κιναμωμικού οξέος και εστέρων του, καθώς επίσης και πολλά αιθέρια έλαια, προκυανιδίνες και κατεχίνες. Η σύνθεση της μπορεί να διαφοροποιείται ποιοτικά και ποσοτικά ανάλογα με τη γεωγραφική προέλευση, τις συνθήκες επεξεργασίας, την ποικιλία και το μέρος του φυτού. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η φαρμακευτική δράση της κανέλας και τα οφέλη που προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία είναι σημαντικά. Παρουσιάζει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιμικροβιακή και αντικαταθλιπτική δράση, συμμετέχει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, της ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και νευρολογικών διαταραχών, βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και των λιπιδίων, προστατεύει από τις φυσικές και χημικές τοξίνες.el
dc.format.extent78el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚανέλαel
dc.subjectΕπίδρασηel
dc.subjectΑνθρώπινος οργανισμόςel
dc.titleΚανέλα : Φυτοχημικές ενώσεις και η ευεργετική επίδραση τους στον οργανισμόel
dc.title.alternativeCinnamon : Phytochemical compounds and their beneficial effect on the bodyel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe subject of this thesis is the cinnamon, the phytochemicals it contains and the beneficial effect they have on the human body. Cinnamon has been known to man since antiquity and has been used as a spice, aromatic, but also as a medicine, therapeutic decoction. It has a complex chemical composition with a significant number of resinous compounds, including cinnamaldehyde, cinnamic acid and its esters, as well as many essential oils, procyanidins and catechins. The composition of cinnamon can vary qualitatively and quantitatively depending on the geographical origin, processing conditions, variety and part of the plant. According to scientific studies, the medicinal effect of cinnamon and the benefits it offers to human health are significant. It has antioxidant, anti-inflammatory, antimicrobial and antidepressant activity, participates in the treatment and prevention of diabetes, the development of cardiovascular disease, cancer and neurological disorders, helps reduce cholesterol and protects against natural and chemical toxins.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές