dc.contributor.advisor | Kanellou, Anastasia | |
dc.contributor.author | Μπλάνα, Στυλιανή | |
dc.contributor.author | Γκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2021-07-21T08:43:28Z | |
dc.date.available | 2021-07-21T08:43:28Z | |
dc.date.issued | 2021-07-13 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/874 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-725 | |
dc.description.abstract | Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή
λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις χαρακτηριστικές
ιδιότητές τους, με μεγαλύτερη έμφαση στον σχηματισμό τους και τις βιολογικές τους
δράσεις. Επιπλέον, αναφέρονται οι παθογόνες επιπτώσεις στην υγεία λόγω της
παρουσίας τους και καταγράφονται οι σημαντικότερες ασθένειες για τις οποίες είναι
υπεύθυνα. Εν κατακλείδι, η γνωριμία με τα τελικά προϊόντα προχωρημένης
γλυκοζυλίωσης και η επίγνωση των επιπτώσεών τους στην υγεία του ανθρώπου,
υποδεικνύει την ορθότερη μεταχείριση και κατανάλωση των τροφίμων με τελικό
σκοπό τον περιορισμό των AGE από το διαιτολόγιο του ανθρώπου. | el |
dc.format.extent | 60 | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | AGE's | el |
dc.subject | Γλυκοτοξίνες | el |
dc.title | Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία | el |
dc.title.alternative | Concentration of AGE's in food and their effect on health | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Στρατή, Ειρήνη | |
dc.contributor.committee | Κολώνια, Κωνσταντίνα | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |