Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΜπλάνα, Στυλιανή
dc.contributor.authorΓκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία
dc.date.accessioned2021-07-21T08:43:28Z
dc.date.available2021-07-21T08:43:28Z
dc.date.issued2021-07-13
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/874
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-725
dc.description.abstractΤα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις χαρακτηριστικές ιδιότητές τους, με μεγαλύτερη έμφαση στον σχηματισμό τους και τις βιολογικές τους δράσεις. Επιπλέον, αναφέρονται οι παθογόνες επιπτώσεις στην υγεία λόγω της παρουσίας τους και καταγράφονται οι σημαντικότερες ασθένειες για τις οποίες είναι υπεύθυνα. Εν κατακλείδι, η γνωριμία με τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης και η επίγνωση των επιπτώσεών τους στην υγεία του ανθρώπου, υποδεικνύει την ορθότερη μεταχείριση και κατανάλωση των τροφίμων με τελικό σκοπό τον περιορισμό των AGE από το διαιτολόγιο του ανθρώπου.el
dc.format.extent60el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectAGE'sel
dc.subjectΓλυκοτοξίνεςel
dc.titleΣυγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγείαel
dc.title.alternativeConcentration of AGE's in food and their effect on healthel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.committeeΚολώνια, Κωνσταντίνα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές