Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΜπουνιαλέτου, Αθανασία
dc.date.accessioned2021-07-23T16:44:00Z
dc.date.available2021-07-23T16:44:00Z
dc.date.issued2021-07-14
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/944
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-795
dc.description.abstractΤο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση των διατροφικών συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τα διατροφικά συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τα κενά στην ανθρώπινη διατροφή όταν αυτή είναι ελλιπής. Έχει θεσπιστεί ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο καταναλωτής δεν παραπλανάτε και ότι γνωρίζει ότι το διατροφικό συμπλήρωμα δεν είναι φάρμακο και για αυτό δεν υφίσταται τους ίδιους ποιοτικούς ελέγχους με τα φάρμακα. Έχει γίνει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών ερευνών που εξετάζουν τη χρήση τους στον αθλητισμό και στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού, καθώς και τη θεραπευτική δράση τους στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου, των καρδιαγγειακών προβλημάτων, οστεοπαθολογικών καταστάσεων, σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, υποχοληστερολαιμίας, συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, ψυχολογικών διαταραχών και της όρασης. Η χρήση τους όμως θέλει προσοχή γιατί η υπερκατανάλωση αλλά και η νοθεία μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.el
dc.format.extent51el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΔιατροφικά συμπληρώματαel
dc.titleΗ σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπουel
dc.title.alternativeThe importance of nutritional supplements in human healthel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeStefanou, Valentina
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe topic of this thesis is the effect of dietary supplements on human health. Nutritional supplements are used to fill in the gaps in the human diet when it is deficient. A strict legal framework has been put in place to ensure that the consumer is not misled and that he knows that a dietary supplement is not a medicine and therefore does not have the same quality controls as medicines. There has been a large number of scientific studies examining their use in sports and in the treatment of malnutrition, as well as their therapeutic action in the prevention and treatment of cancer, cardiovascular problems, osteopathological conditions, type II diabetes, hypocholesterolemia, syndrome irritable bowel syndrome, psychological disorders and vision. However, their use requires attention because overconsumption and fraud can create serious problems.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές