dc.contributor.advisor | Kanellou, Anastasia | |
dc.contributor.author | Μπουνιαλέτου, Αθανασία | |
dc.date.accessioned | 2021-07-23T16:44:00Z | |
dc.date.available | 2021-07-23T16:44:00Z | |
dc.date.issued | 2021-07-14 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/944 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-795 | |
dc.description.abstract | Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση των διατροφικών
συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τα διατροφικά συμπληρώματα
χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τα κενά στην ανθρώπινη διατροφή όταν
αυτή είναι ελλιπής. Έχει θεσπιστεί ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να
εξασφαλιστεί ότι ο καταναλωτής δεν παραπλανάτε και ότι γνωρίζει ότι το διατροφικό
συμπλήρωμα δεν είναι φάρμακο και για αυτό δεν υφίσταται τους ίδιους ποιοτικούς
ελέγχους με τα φάρμακα. Έχει γίνει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών ερευνών
που εξετάζουν τη χρήση τους στον αθλητισμό και στην αντιμετώπιση του
υποσιτισμού, καθώς και τη θεραπευτική δράση τους στην πρόληψη και τη θεραπεία
του καρκίνου, των καρδιαγγειακών προβλημάτων, οστεοπαθολογικών καταστάσεων,
σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, υποχοληστερολαιμίας, συνδρόμου του ευερέθιστου
εντέρου, ψυχολογικών διαταραχών και της όρασης. Η χρήση τους όμως θέλει
προσοχή γιατί η υπερκατανάλωση αλλά και η νοθεία μπορεί να δημιουργήσουν
σοβαρά προβλήματα. | el |
dc.format.extent | 51 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Διατροφικά συμπληρώματα | el |
dc.title | Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου | el |
dc.title.alternative | The importance of nutritional supplements in human health | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Stefanou, Valentina | |
dc.contributor.committee | Στρατή, Ειρήνη | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | The topic of this thesis is the effect of dietary supplements on human health.
Nutritional supplements are used to fill in the gaps in the human diet when it is
deficient. A strict legal framework has been put in place to ensure that the consumer
is not misled and that he knows that a dietary supplement is not a medicine and
therefore does not have the same quality controls as medicines. There has been a
large number of scientific studies examining their use in sports and in the treatment
of malnutrition, as well as their therapeutic action in the prevention and treatment of
cancer, cardiovascular problems, osteopathological conditions, type II diabetes,
hypocholesterolemia, syndrome irritable bowel syndrome, psychological disorders
and vision. However, their use requires attention because overconsumption and
fraud can create serious problems. | el |