Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Καφές"
Αποτελέσματα 1-17 από 17
-
Caretta co-fee-shop
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)Η πτυχιακή εργασία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας μιας καφετέριας που έχει ως κίνητρο τον εθελοντισμό. Μέσα από τον σχεδιασμό προβάλλονται: Συσκευασίες καφέ, κάψουλες, κατάλογοι, διάφορα διαφημιστικά ... -
Kaldi's Goat
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-27)Η πτυχιακή μας εργασία αναφέρεται στη δημιουργία μιας εταιρίας παραγωγής καφέ, με το όνομα “Kaldi’s Goat”. Καταγράφουμε την ιδέα και την έμπνευση πίσω από την εταιρία και το branding, καθώς και ολόκληρη την σχεδιαστική ... -
Ανάπτυξη μεθόδου υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης συζευγμένης με ανιχνευτή φωτοδιόδων (HPLC-DAD) για τον προσδιορισμό επιλεγμένων φαινολικών ενώσεων που απαντώνται σε φυτικά εγχύματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Είναι ευρέως αποδεκτό πως ανάμεσα στις διάφορες τεχνικές διαχωρισμού, η υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης συγκαταλέγεται στις πιο αξιόπιστες τεχνικές ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης πολλών ενώσεων σε ένα μίγμα. Εκμεταλλευόμενη ... -
Αντιοξειδωτικές δράσεις από διάφορα φυσικά εκχυλίσματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04) -
Αφριστική ικανότητα και σταθερότητα του αφρού καφέ espresso: ο ρόλος πρωτεϊνών και πολυσακχαριτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)Ο αφρός που σχηματίζεται στην επιφάνεια ενός τυπικού παρασκευάσματος καφέ espresso ορίζεται ως μια χονδροειδής διφασική διασπορά που αποτελείται από την υγρή φάση του ροφήματος και από μικρές σφαιρικές φυσαλίδες αερίου, ... -
Επισκόπηση της μικροβιακής οικολογίας και των διαδικασιών ζύμωσης κόκκων καφέ – Επίδραση στην ποιότητα του αφεψήματος.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-29)Ο καφές αποτελεί ένα από τα πλέον προσφιλή ροφήματα παγκοσμίως και αυτό δικαιολογεί, σε μεγάλο βαθμό, το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος εδώ και πολλές δεκαετίες. Η κατά κεφαλή κατανάλωση ... -
Εφαρμογές τεχνικών ανάλυσης εικόνας στον ποιοτικό έλεγχο ποικιλιών καφέ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02)Ο καφές είναι το πιο συχνά συναλλασσόμενο προϊόν μετά το πετρέλαιο και είναι ένα προϊόν υψίστης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία. Ως ένα προϊόν που γνωρίζει ιδιαίτερης προτίμησης από το καταναλωτικό κοινό οι απαιτήσεις ... -
Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ... -
Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα. Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ... -
Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-11)Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. ... -
Καφές: παρασκευή, χημεία αρώματος και επίδραση της κατανάλωσης του στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των χημικών ενώσεων, στις οποίες οφείλεται το άρωμα του καφέ, των παραγόντων που επηρεάζουν την αρωματικότητα, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας του. -
Νοθεία και αυθεντικότητα καφέ και τσαγιού με χρήση μη στοχευμένων αναλυτικών τεχνικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-27)Ο καφές και τσάι είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του κόσμου. Τα ιδιαίτερα χημικά χαρακτηριστικά τους προσφέρουν μοναδική γεύση και ιδιαίτερα αρώματα, μελέτες που έχουν γίνει και για τα δύο προϊόντα έχουν ... -
Προοπτικές αξιοποίησης υποπροϊόντων επεξεργασίας καφέ στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία λαμβάνει χώρα μία παρουσίαση των προοπτικών αξιοποίησης των υποπροϊόντων του καφέ στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται περιγραφή του φυτού του καφέ και του ... -
Προσδιορισμός νοθείας προϊόντων καφέ με εφαρμογή αναλυτικών μεθόδων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-23)Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με τη συχνότερη κατανάλωση ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα προϊόν διατροφής με σημαντική οικονομική αξία για τις χώρες που το παράγουν και το εξάγουν. Παράλληλα, η ... -
Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας Kahua Coffee Roasters
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-22)Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τα στάδια δημιουργίας μίας εταιρικής ταυτότητας ενός καφέ στην Αθήνα με όνομα «Kahua». Στην εργασία παρουσιάζεται εν συντομία η ιστορία του καφέ και αναλύεται ο σχεδιασμός και η ιδέα ... -
Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας αλυσίδας καταστημάτων καφέ "IL MÒNACO"
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-27)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μια μελέτη πάνω στον καφέ˙ την ιστορία και την εξέλιξή του, τον αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον όπως επίσης και μια σχεδιαστική πρόταση που προκύπτει από μελέτη της αγοράς κι ... -
Το ημερολόγιο ενός καφεκοπτείου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Η παρούσα εργασία έχει σκοπό την εκτενή έρευνα του καφέ και το να εξηγήσει τι το κάνει να είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως.