Now showing items 25-33 of 33

    • Ο λυκίσκος και η τεχνική του Dry-hopping 

      Σουπιώνη, Σπυριδούλα-Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-08-01)
      Ο λυκίσκος είναι το άνθος του φυτού Humulus lupulus και χρησιμοποιείται στη ζυθοποιία για να προσδώσει άρωμα και πικρή γεύση στην μπύρα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μικροβιακή σταθερότητά της. Για την πικρή γεύση της ...
    • Οδηγός εγκατάστασης και καλλιέργειας λυκίσκου στην Ελλάδα 

      Αγγελίδης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-30)
      Η καλλιέργεια λυκίσκου (Humulus lupulus L.) στην Ελλάδα, παρόλο την δυνατότητα αποδοτικής καλλιέργειας και ευδοκίμησης, δεν είναι διαδεδομένη και σχεδόν εκλείπει, όπως επίσης και η επιστημονική έρευνα στο πεδίο αυτό, ...
    • Οι μετρήσεις του αζώτου στην μπύρα 

      Βογιατζής, Πολυχρόνης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-08-01)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως κεντρικό αντικείμενο πραγμάτευσης τις μεθόδους μέτρησης του αζώτου στην μπύρα. Για την μελέτη του ερευνητικού αντικειμένου επιλέχθηκε η μέθοδος της βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Μέσα από ...
    • Οξειδωσιμότητα των οίνων και παράγοντες που την επηρεάζουν 

      Σταματίου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Ο οίνος, ένα σύνθετο και αγαπημένο ποτό, είναι ευαίσθητο στην οξείδωση, μια διαδικασία που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Η εργασία αυτή εμβαθύνει στο πολύπλευρο ...
    • Ποικιλίες αμπέλου ανθεκτικές σε μυκητολογικές ασθένειες (PIWI) και οι παραγόμενοι οίνοι τους 

      Δαβυτίδου, Ευδοκία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-16)
      Η «ανθεκτικότητα» φυτοπαθολογικά ορίζεται ως η ικανότητα ενός φυτού να προστατευθεί από τις παθογένειες. Οι ανθεκτικές ποικιλίες δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν με τη λογική να συνδυαστούν η ποιότητα και η παραγωγικότητα ...
    • Σύγκριση μεθόδων εκτίμησης της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων 

      Λάγιου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-08-30)
      Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η εύρεση της βέλτιστης μεθόδου προσδιορισμού της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οίνου. Αρχικά , λοιπόν, στο θεωρητικό μέρος ,έγινε μια εκτενής θεωρητική περιγραφή της οξείδωσης του ...
    • Συγκριτική μελέτη μεθόδων ταυτοποίησης ποικιλιών αμπέλου 

      Σταυρόπουλος, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-12)
      Η άμπελος ανήκει στην Οικογένεια Vitaceae η οποία έκανε την εμφάνιση της πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με το πέρασμα του χρόνου πολλά από τα είδη της προσαρμόστηκαν στις εδαφοκλιματικές συνθήκες διαφόρων περιοχών και ...
    • Συγκριτική μελέτη παραγωγής ζύθου με χρήση εμπορικής ζύμης του είδους Lachancea thermotolerans σε ελεύθερη και ακινητοποιημένη μορφή 

      Τσιόκα, Άρτεμις (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-14)
      Οι ξινές μπύρες συνήθως παράγονται με την χρήση γαλακτικών βακτηρίων, η χρήση των οποίων επιφέρει τον κίνδυνο διασταυρούμενης επιμόλυνσης μέσα στο ζυθοποιείο. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί ζυθοποιοί που επιθυμούν να κάνουν ξινές ...
    • Τρόποι απομάκρυνσης του DMS σε μπύρες από καλαμπόκι 

      Μποζίνης, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-05-25)
      Η μπύρα, αν και παράγεται κυρίως από βύνη κριθαριού, είναι εφικτό να παραχθεί και από άλλα σιτηρά ή συνδυασμό αυτών. Ένα από αυτά είναι το καλαμπόκι το οποίο αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες καλλιέργειες στον πλανήτη. Η ...