dc.contributor.advisor | Κουλούρης, Σπυρίδων | |
dc.contributor.author | Ιορδάνου, Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2022-07-24T20:20:10Z | |
dc.date.available | 2022-07-24T20:20:10Z | |
dc.date.issued | 2022-07-07 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2627 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2467 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τoυς προβιοτκούς μικροοργανισμούς στα ζυμώμενα γάλατα, καθώς και το πως επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προβιοτικών και του γάλακτος. Πιο αναλυτικά γίνεται παρουσίαση ως προς τον ορισμό των προβιοτικών τους και τις μορφές τους . Έπειτα περιγράφονται τα κύρια συστατικά του γάλακτος, τα είδη του αλλά και τα κυριότερα προϊόντα του. Επιπροσθέτως, γίνεται παρουσίαση του τρόπου δράσης των προβιοτικών. Τέλος, η μελέτη επικεντρώνεται στα προβιοτικά και το πως βοηθούν στην υγεία δηλαδή περιγράφεται η σχέση των προβιοτικών και των ζυμώμενων γαλάτων και η δράση των πρώτων στην υγεία. Στο σημείο αυτό γίνεται ανάλυση των ωφελειών που προσδίδουν οι μικροοργανισμοί των προβιοτικών χάρη στη δράση τους.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν αρχικά η συγκέντρωση των στοιχείων και η δημιουργία του πλάνου των περιεχομένων. Αφού επιλέχτηκε η κατάλληλη βιβλιογραφία και συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία προχωρήσαμε στην συγγραφεί του κειμένου.
Λέξεις κλειδιά: προβιοτικά, δράση, όφελος, υγεία , ζυμώμενα γάλατα. | el |
dc.format.extent | 61 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Προβιοτικά | el |
dc.subject | Υγεία | el |
dc.subject | Ζυμώμενα γάλατα | el |
dc.title | Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγεία | el |
dc.title.alternative | Probiotic microorganisms in fermented milks and health | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Tsakali, Efstathia | |
dc.contributor.committee | Μάντης, Φώτιος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | The present dissertation is research on the probiotic microorganisms in fermented milk, as well as how they affect human health. Initially, the study focused on the characteristics of probiotics and milk. A more detailed presentation is made regarding the definition of their probiotics and their forms. Then the main components of milk, its types and its main products are described. In addition, the mode of action of probiotics is presented. Finally, the study focuses on probiotics and how they help health, is describes the relationship between probiotics and fermented milk and the action of the former on health. At this point an analysis is made of the benefits that the microorganisms of probiotics give thanks to their action.
The methodology followed was initially the collection of data and the creation of the content plan. After the appropriate bibliography was selected and the data were collected, we proceeded to write the text.
Keywords: probiotics, action, benefit, health, fermented milk | el |