Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, πράσινο τσάι και κανέλα
Composition and study of facial care products using polyphenols from red grapes, green tea and cinnamon
Πτυχιακή εργασία
Author
Αναστασάκη, Αλεξάνδρα
Δασκαλοπούλου, Κωνσταντίνα
Date
2022-07-18Advisor
Σεχάντε, ΑντνάνKeywords
Πολυφαινόλες ; Ερυθρά σταφύλια ; Κρέμα περιποίησης προσώπου ; Πράσινο τσάι ; Κανέλα ; ΔενδρολίβανοAbstract
Η πτυχιακή εργασία στοχεύει στην ανασκόπηση των ιδιοτήτων των πολυφαινολών που
εξάγονται από ερυθρά σταφύλια και την χρήση αυτών στην παραγωγή κρέμας περιποίησης
προσώπου. Για εμπλουτισμό του θέματος και του προϊόντος , επιλέχθηκαν επιπλέον βότανα και
μπαχαρικά (πράσινο τσάι, κανέλα, δενδρολίβανο).
Abstract
The thesis aims to review the properties of polyphenols extracted from red grapes and their
use in the production of face cream. To enrich the theme and the product, additional herbs and
spices were selected (green tea, cinnamon, rosemary).