Εμφάνιση απλής εγγραφής

Εντερόκοκκοι σε τρόφιμα

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΚοσκινά, Δήμητρα
dc.contributor.authorΜπούγια, Κωνσταντίνα
dc.date.accessioned2022-09-21T09:19:58Z
dc.date.available2022-09-21T09:19:58Z
dc.date.issued2022-07-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2882
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2722
dc.description.abstractΟι εντερόκοκκοι ή αλλιώς εντερικοί κόκκοι είναι μικροοργανισμοί και ειδικότερα βακτήρια γαλακτικοί οξέος. Επιπλέον, είναι προαιρετικά αναερόβια βακτήρια που διατάσσονται μεμονωμένα ιδανικά όμως αναπτύσσονται στους 350C και δεν σχηματίζουν σπόρους. Αποτελούν σημαντικά νοσοκομειακά παθογόνα λόγω της εγγενούς ανθεκτικότητάς τους σε πολλά αντιμικροβιακά καθώς και της ικανότητάς τους να αποκτούν νέους μηχανισμούς ανθεκτικότητας. Μεταξύ των εντεροκοκκικών ειδών, ο Enterococcus faecalis και ο Enterococcus faecium είναι τα πιο συχνά απαντώμενα. Οι εντερόκοκκοι απαντούν συνήθως σε μεγάλους αριθμούς σε λαχανικά και τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως τα ζυμωμένα λουκάνικα και τα τυριά. Στα επεξεργασμένα κρέατα, οι εντερόκοκκοι δεν είναι επιθυμητοί λόγω της αλλοίωσης που προκαλούν, ενώ αντίθετα έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη οργανοληπτικών χαρακτηριστικών κατά την ωρίμανση πολλών τυριών. Η νόσος από εντρόκοκκο προκαλεί λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα, βακτηριαιμία, εκκολπωματίτιδα και μηνιγγίτιδα. Ωστόσο, αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να αντιμετωπιστούν από πλευρά ιατρικής με διάφορα αντιβιοτικά, με σπάνιες περιπτώσεις αυτά τα βακτήρια να είναι ανθεκτικοί σε αυτά. Τις τελευταίες δεκαετίες οι εντερόκοκκοι έχουν αναδειχθεί σε σημαντικά νοσοκομειακά παθογόνα σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.el
dc.format.extent103el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΕντερόκοκκοιel
dc.titleΕντερόκοκκοι σε τρόφιμαel
dc.title.alternativeEnterococci in foodel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.committeeΜάντης, Φώτιος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedEnterococci, or intestinal granules, are microorganisms and in particular lactic acid bacteria. In addition, they are optionally anaerobic bacteria that are arranged individually but ideally grow at 350C and do not form spores. They are important nosocomial pathogens due to their intrinsic resistance to many antimicrobials as well as their ability to acquire new resistance mechanisms. Among the enterococcal species, Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium are the most frequently encountered. Enterococci are commonly found in large numbers in cabbage and foods of animal origin, such as fermented sausages and cheeses. In processed meats, enterococci are undesirable because of the spoilage they cause, but they play an important role in the development of organoleptic characteristics during the ripening of many cheeses. Enterococcal disease causes urinary tract infection, bacterial endocarditis, bacteremia, diverticulitis and meningitis. However, these infections can be treated medically with various antibiotics, with rare cases of these bacteria being resistant to them. In recent decades, enterococci have emerged as important nosocomial pathogens in immunosuppressed patients and intensive care units.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές