Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη αντιμικροβιακής δράσης φυσικών εκχυλισμάτων

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΜπλέντζος, Δημήτρης
dc.date.accessioned2022-09-23T06:57:08Z
dc.date.available2022-09-23T06:57:08Z
dc.date.issued2022-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2898
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2738
dc.description.abstractΗ πτυχιακή αυτή αναλύει την αντιμικροβιακή δράση φυτικών εκχυλισμάτων. Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι όμως, πραγματοποιείται και εργαστηριακή έρευνα της αντιμικροβιακής δράσης των φυτικών εκχυλισμάτων με την μέθοδο της μικροαραίωσης. Αρχικά, γίνεται αναφορά στην γενική ιστορία των αντιμικροβιακών ενώσεων τις περασμένες δεκαετίες και στις κύριες ομάδες αντιμικροβιακών ενώσεων από φυτά. Στη συνέχεια, υπάρχει ανάλυση των αιθέριων ελαίων ως αντιμικροβιακά στα συστήματα τροφίμων και αναφέρονται οι αντιμικροβιακές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα αυτή. Ακόμη, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην λεβάντα, καθώς είναι μία από τις βασικές αντιμικροβιακές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα. Βασικό κομμάτι αυτής της πτυχιακής, επίσης, είναι η μελέτη των παθογόνων μικροοργαανισμών που χρησιμοποιήθηκαν. Έπειτα, στο ερευνητικό μέρος της πτυχιακής αυτής, γράφεται η προετοιμασία των καλλιεργειών και των φυσικών εκχυλισμάτων. Τέλος, πραγματοποιείται αναλυτική περιγραφή των πειραμάτων που έγιναν με τα συμπεράσματά τους να αναλύονται.el
dc.format.extent70el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑντιμικροβιακή δράσηel
dc.subjectΦυσικά εκχυλίσματαel
dc.titleΜελέτη αντιμικροβιακής δράσης φυσικών εκχυλισμάτωνel
dc.title.alternativeStudy of antimicrobial activity of natural extractsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeZoumpoulakis, Panagiotis
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis disseartation analyzes the antimicrobial action of plant extracts.In addition to the theoretical part, however, laboratory research is carried out on the antimicrobial action of plant extracts by the method of microdilution. Next, there is an analysis of essential oils as antimicrobials in food sestems and are reported the antimicrobials used in this research.Also, special mention is made of lavender, as it is one of the main antimicrobial substances used in the experiments.A special part of this dissertation is also the study of pathogenic microorganisms used.Then, in the research part of this dissertation, the preparation of crops and natural extracts is written.Finally, a detailed description of the experiments performed and their conclusions are analyzed.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές