Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-7 από 7
Διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη σύνταξη της διατροφικής επισήμανσης βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών – σύγκριση και αξιολόγηση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)
Τα διατροφικά εργαλεία (ή εργαλεία-λογισμικά διατροφικής ανάλυσης) είναι ένα μέσο που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται εντατικά τα τελευταία χρόνια για την έκδοση της διατροφικής επισήμανσης από τις βιομηχανίες τροφίμων. ...
Διατροφικές διαταραχές-επικαιροποιημένα στοιχεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μία προσπάθεια ανασκόπησης της
βιβλιογραφίας αναφορικά με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και μία
διερεύνηση σχετικά με τις τελευταίες σχετικές τάσεις στην Ελλάδα (2021-
2022), τις διατροφικές ...
Διερεύνηση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τη διατροφή - μία εκπαιδευτική πρόταση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία σκοπός ήταν να μελετηθεί το επίπεδο των γνώσεων Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο σχεδιασμός μίας εκπαιδευτικής ...
Εδώδιμη κάνναβη: βιοδραστικές ουσίες, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08)
Στο πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής αυτής εργασίας αναγράφεται η ιστορία της
κάνναβης, από το 4.000 π.χ έως και σήμερα και οι διάφορες χρήσεις της ανά τους
αιώνες. Ακόμη, γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους διάφορους τύπους ...
Nutri score και άλλοι δείκτες για τον προσδιορισμού του προφίλ διατροφικού προϊόντων τροφίμων -Σύγκριση και αξιολόγηση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)
Τα συστήματα προσδιορισμού θρεπτικών ουσιών στοχεύουν στην τοποθέτηση των τροφίμων μεταξύ τους ανάλογα με τη συμβολή τους σε μια ισορροπημένη διατροφή. Η ακρίβεια και η απόδοση των μεθοδολογιών είναι ακόμα υπό συζήτηση. ...
Οφέλη και βλάβες των φυτικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι τα οφέλη και οι βλάβες που τα φυτικά συμπληρώματα έχουν στην υγεία του ανθρώπου.
Η σημασία των προϊόντων light στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)
Καθώς το βιοτικό επίπεδο παρουσίαζε ανοδική πορεία ο άνθρωπος επιθυμούσε να
καταναλώνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση
γέννησε τη νόσο της παχυσαρκίας ενώ για την καταπολέμηση της ο ...