Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-9 από 9
Μελέτη των χαρακτηριστικών των εδαφών της Σαντορίνης και η επίδραση αυτών στην αμπελοκαλλιέργεια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα ξεχωριστά της κρασιά. Τα οργανοληπτικά
χαρακτηριστικά των οίνων διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εδαφικές και
κλιματικές συνθήκες της περιοχής από την οποία προέρχονται. Το ιδιαίτερο ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την επίδραση των βοτάνων βαλεριάνα, ανεμώνη και
λεβάντα στην αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων και στο ολικό φαινολικό προφίλ τους. Η μελέτη
διεξήχθη εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις ...
Διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης FTIR φασματοσκοπίας σε οίνους με επιμόλυνση από Βρεττανομύκητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)
Ο Brettanomyces bruxellensis αποτελεί έναν κοινό μολυσματικό παράγοντα στον οίνο και είναι
γνωστός για την ικανότητα του να πολλαπλασιάζεται και να παραμένει στα κελάρια παραγωγής. Η
παρουσία του δημιουργεί σημαντικές ...
Η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών οινοποιείων την τελευταία δεκαετία (2012-2022)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-29)
Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνηθεί ποια ήταν η φύση των εξαγωγών (κύριες χώρες
εξαγωγής, κύριες ποικιλίες εξαγωγής, εμπόδια που αντιμετώπισαν κ.α.) και πόσο σημαντικές ήταν
οι εξαγωγές για τους οινοπαραγωγούς την ...
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Επιρροή των Social Media στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών οίνου. Έρευνα στα ελληνικά οινοποιεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Το Μάρκετινγκ παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους σε μια επιχείρηση, αφού με τη βοήθεια του οι εταιρίες είναι σε θέση να προωθηθούν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οδήγησε ...
Ανιχνευτές στην HPLC. Εφαρμογές στις αναλύσεις του οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
Τα τελευταία χρόνια οι αναφορές της υγρής χρωματογραφίας (liquid chromatography) έχουν
αυξηθεί, εφόσον το φάσμα των εφαρμογών της είναι αρκετά ευρύ. Περίπου το 80% των
διαδεδομένων χημικών ενώσεων που μελετώνται στον ...
Επίδραση κλιματολογικών χαρακτηριστικών και γεωγραφικής προέλευσης σε οίνους από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11-06)
Η αξιολόγηση των συνθηκών αμπελοκαλλιέργειας για την ποιότητα του οίνου είναι μια
πολύπλοκη και πολυπαραγοντική διαδικασία που απαιτεί την εξέταση διαφόρων
παραγόντων, όπως το κλίμα, το έδαφος και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις. ...
Η επίδραση των διαφορετικών ειδών ξύλου στη διαδικασία της παλαίωσης και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)
Η παλαίωση του κρασιού είναι ένα κρίσιμο στάδιο στην εξέλιξη ενός οίνου και
δύναται να περιλαμβάνει τόσο την οξειδωτική όσο και την αναγωγική παλαίωση. Αυτή
η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους και ...