ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Recent submissions
Now showing items 621-636 of 636
-
Μελέτη της επίδρασης της συσκευασίας σε τροποποιημένες ατμόσφαιρες στην μικροβιολογική αλλοίωση με την μέθοδο NGS και στην ποιότητα των νωπών ιχθύων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Ολόκληρη η τσιπούρα συσκευάστηκε (α) αερόβια (AIR) σε φελιζόλ από πολυστυρένιο με επαρκή ποσότητα πάγου, με βάση τις συμβατικές πρακτικές και (β) υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (συγκέντρωσης 60% CO2, 30% N2, 10% O2). Η ... -
Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-11)Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. ... -
‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα “light” αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αφού έχουν εισβάλει για τα καλά στην διατροφή μας. Με την εμφάνιση των προϊόντων “light” έχει προκύψει και ένα μεγάλο διατροφικό ζήτημα: ... -
Εφαρμογή τεχνολογίας εμποδίων για την παρασκευή προϊόντων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και αυξημένη διατηρησιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Τα σύκα, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, αποτελούν φρούτα που καταναλώνονται ευρέως και χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων και των ιδιαίτερων οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών. ... -
Διερεύνηση Προσδοκιών και Ικανοποίησης των Καταναλωτών στην Αγορά του Οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Ο οίνος είναι ένα προϊόν με μακραίωνη ιστορία στον ελληνικό χώρο. Είναι ένα προϊόν ευφραντικό και διεγερτικό που αν καταναλωθεί με μέτρο έχει θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Η ικανοποίηση είναι μία λέξη που ... -
Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Στη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά ... -
Οινοτουρισμός - Οινικές διαδρομές της Αττικής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Ο οινοτουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος του τουρισμού που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη στην ανάπτυξη μιας περιοχής. Στην Αττική, με ιστορία αιώνων στην καλλιέργεια της αμπέλου και διεθνή φήμη για τις ποικιλίες ... -
Εμπορικά ασπόνδυλα:Ολοθούρια - Καλλιέργεια, Μέθοδοι επεξεργασίας & Προϊόντα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-24)Τα Ολοθούρια ταξινομούνται στα εχινόδερμα και είναι θαλάσσιοι οργανισμοί με παγκόσμια εξάπλωση. Αρκετά είδη ολοθούριων θεωρούνται εκλεκτά εδέσματα και αφού υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία, διατίθενται προς πώληση, ... -
Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ... -
Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ... -
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον αμπελοοινικό τομέα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τις επιπτώσεις που η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει ή δύναται να προκαλέσει στον αμπελοοινικό τομέα. Η ανθρώπινη δραστηριότητα αποτελεί το κύριο αίτιο της επιτάχυνσης της κλιματικής ... -
Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και ... -
Μέθοδοι επεξεργασίας των επιτραπέζιων ελιών. Η διαδικασία ζύμωσης και η προσθήκη εναρκτήριων καλλιεργειών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Η παρούσα εργασία περιγράφει μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς με έμφαση στην διαδικασία της ζύμωσης που αποτελεί το καθοριστικότερο στάδιο της συνολικής επεξεργασίας και την εφαρμογή των εναρκτήριων καλλιεργειών ... -
Listeria monocytogenes στα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ... -
Συγκριτική μελέτη του γένους Campylobacter ως παθογόνο βακτήριο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Στα πλαίσια του μαθήματος της πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μία συγκριτική μελέτη για το γένος Campylobacter ως προς την παθογένεια του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η περιγραφή του βακτηρίου, η κατανόηση των ... -
Το γαστρεντερικό μικροβίωμα και η διασύνδεσή του με τη διατροφή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί πολύτιμο εργαλείο με σκοπό η εικόνα των μικροβίων που διαβιούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα να γίνεται όλο και πιο σαφής. Χρησιμοποιώντας πλέον μια σειρά τεχνικών της ...