Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης σε εκχυλίσματα διαφόρων τύπων κανέλας

dc.contributor.advisorΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.authorΒιτζηλαίου, Δέσποινα
dc.contributor.authorΜπενετάτου, Ηλιάνα
dc.date.accessioned2022-10-26T07:10:45Z
dc.date.available2022-10-26T07:10:45Z
dc.date.issued2022-09-30
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3238
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3078
dc.description.abstractΗ κανέλα είναι ένα φυτό με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια , έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα εξαιτίας των ιδιοτήτων της και έχουν γίνει πολλές μελέτες για να βρεθεί η αντιοξειδωτική της δράση. Τα κυριότερα είδη της κανέλας είναι η Cinnamomum zeylanicum ή αλλιώς κανέλα Κεϋλάνης, η Saigon cinnamon είναι γνωστή ως Vietnamese cassia ή Cinnamomum loureiroii , Cinnamomum cassia γνωστή και ως Κινέζικη κανέλα και τέλος η Cinnamomum brumannii γνωστή ως κανέλα Ινδονησίας. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες οι οποίες υπάρχουν φυσικά σε κάθε οργανισμό. Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες τους είναι η εξουδετέρωση των δυσμενών αντιδράσεων των ελεύθερων ριζών. Διακρίνονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες τα φυσικά και τεχνητά αντιοξειδωτικά. Κάποιες από τις σημαντικότερες ομάδες αντιοξειδωτικών είναι η Βιταμίνη Ε, τα καροτενοειδή, η Βιταμίνη C και οι πολυφανόλες. Προκειμένου να μελετηθεί η αντιοξειδωτική δράση της κανέλας Κεϋλάνης(C. Zeylanicum) και της κανέλας Ινδονησίας(C.Brumannii) πραγματοποιήθηκε πείραμα με σκοπό να βρεθεί ποιο είδος κανέλας είναι πιο αντιοξειδωτικό .Με βάση την βιβλιογραφία της επιστημονικής κοινότητας η κανέλα Κεϋλάνης αποτελεί την κανέλα με τις περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες και την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα του πειράματος έδειξαν ότι η κανέλα Ινδονησίας είχε μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με την κανέλα Κεϋλάνης.el
dc.format.extent74el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚανέλαel
dc.subjectΚανέλα Κεϋλάνηςel
dc.subjectΚανέλα Ινδονησίαςel
dc.subjectΑντιοξειδωτικάel
dc.subjectΑντιοξειδωτική δράσηel
dc.subjectΕλεύθερες ρίζεςel
dc.subjectΟξειδωτικό στρεςel
dc.subjectΠαθήσειςel
dc.subjectΕυεργετικές ιδιότητεςel
dc.titleΜελέτη αντιοξειδωτικής δράσης σε εκχυλίσματα διαφόρων τύπων κανέλαςel
dc.title.alternativeStudy of antioxidant activity in extracts of different types of cinnamonel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedCinnamon is a plant with rich antioxidant and antimicrobial properties. In recent years, it has particularly concerned the scientific community because of its properties and many studies have been carried out to find its antioxidant activity. The main types of cinnamon are Cinnamomum zeylanicum or Ceylon cinnamon, Saigon cinnamon is known as Vietnamese cassia or Cinnamomum loureiroii, Cinnamomum cassia also known as Chinese cinnamon and finally Cinnamomum brumannii known as Indonesian cinnamon. Antioxidants are substances that exist naturally in every body. One of their most important functions is neutralizing the adverse reactions of free radicals. Natural and artificial antioxidants are divided into two major categories. Some of the most important groups of antioxidants are Vitamin E, carotenoids, Vitamin C and polyphenols. In order to study the antioxidant activity of Ceylon cinnamon (C. Zeylanicum) and Indonesian cinnamon (C. Brumannii), an experiment was carried out in order to find which type of cinnamon is more antioxidant. Based on the literature of the scientific community, Ceylon cinnamon is the cinnamon with the most beneficial properties and greater antioxidant activity. Nevertheless, the results of the experiment showed that Indonesian cinnamon had a greater antioxidant activity than Ceylon cinnamonel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές