Εμφάνιση απλής εγγραφής

‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΜουτζίλλο, Βιντσέντζο
dc.contributor.authorΣαμοΐλης, Σπυρίδων
dc.date.accessioned2021-03-11T10:46:33Z
dc.date.available2021-03-11T10:46:33Z
dc.date.issued2021-03-05
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/370
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-221
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα “light” αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αφού έχουν εισβάλει για τα καλά στην διατροφή μας. Με την εμφάνιση των προϊόντων “light” έχει προκύψει και ένα μεγάλο διατροφικό ζήτημα: οι θετικές και οι αρνητικές τους επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Η επιστήμη της διατροφής έχει στραφεί στην αναζήτηση διαφόρων ουσιών, που να μην επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα ή να μην αποδίδουν ενέργεια, ώστε να μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ομάδες των καταναλωτών, όπως π.χ. διαβητικοί, παχύσαρκοι, χορτοφάγοι. Αντικείμενο αυτής της πτυχιακής είναι η σύγκριση προϊόντων salad dressings και άρτων σε σχέση με τις υγιεινές εκδοχές τους που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Στις διάφορες αυτές υγιεινές εκδοχές χρησιμοποιούνται υποκατάστατα ζάχαρης, υποκατάστατα αλατιού, υλικά χωρίς γλουτένη, ενώ σε άλλα γίνεται και εμπλουτίσμος με θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνη και βιταμίνες. Αυτά τα υποκατάστατα είναι περισσότερο ωφέλημα ή επιβλαβή για την υγεία; Τι ποσότητες μπορούν να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία; Μπορούν να καταναλώνονται από όλες τις ομάδες καταναλωτών ή από συγκεκριμένες με διατροφικά προβλήματα;el
dc.format.extent68el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectLight
dc.subjectSalad dressings
dc.subjectΥγιεινές εκδοχές
dc.subjectΔημητριακά
dc.subjectΆρτος
dc.title‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’el
dc.title.alternative'Comparison of salad dressing and bread products in relation to their healthy versions available in the Greek market.'el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΜάργαρη, Δήμητρα
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.committeeLazou, Andriana
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedIn recent years, light products became part of our daily lives, as they have invaded in our diet. With the advent of light products a big nutritional issue has appeared: their positive and negative effects on human health. The science of nutrition has turned to the search for various substances that do not affect blood glucose and insulin levels or do not provide energy, so that they can satisfy all groups of consumers, such as diabetics, obese, vegetarians. The object of this dissertation is the comparison of salad dressing and bread products in relation to their healthy versions available in the Greek market. These various healthy versions use sugar substitutes, salt substitutes, gluten-free ingredients, while others are enriched with nutrients such as protein and vitamins. Are these substitutes more beneficial or harmful to health? What amounts can have negative health effects? Can they be consumed by all groups of consumers or by specific ones with eating problems?el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές