Εμφάνιση απλής εγγραφής

Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.

dc.contributor.advisorHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.authorΚωστοπούλου, Ελένη-Σπυριδούλα
dc.date.accessioned2021-03-11T16:39:46Z
dc.date.available2021-03-11T16:39:46Z
dc.date.issued2021-03-11
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/376
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-227
dc.description.abstractΣτόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. Παρουσιάζεται η ιστορική του αναδρομή, η προέλευση του, το φυτό του καφέ. Αναλύονται οι κύριες χημικές ουσίες που τον αποτελούν, τριγονελλίνη, χλωρογενικό οξύ, λιπίδια, πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, ελεύθερα αμινοξέα, μελανοιδίνες και πτητικές αρωματικές ενώσεις. Επίσης εξηγούνται τα είδη του, που βασίζονται στον τρόπο παρασκευής του ροφήματος, αλλά και οι διάφορες ποικιλίες που τον αποτελούν και είναι γνωστές στο εμπόριο. Επεξηγούνται οι μέθοδοι επεξεργασίας των κόκκων του καφέ στα στάδια της συγκομιδής, του καβουρδίσματος και της άλεσης και η σημαντικότητα τους στην ποιότητα του. Έπειτα λαμβάνει χώρα η ανάλυση του ντεκάφ καφέ, ο τρόπος αποκαφεϊνοποίησης του, η καφεΐνη σαν κύρια ουσία και η αποσαφήνιση της σχέση της υγείας με τους καταναλωτές. Τελικώς εκθέτεται ένα ερωτηματολόγιο, που αφορά και βασίζεται στις απόψεις των καταναλωτών γύρω από την κατανάλωση καφέ, τις ποικιλίες της αρεσκείας τους και της επιρροής τους από την καφεΐνη.el
dc.format.extent94el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΚαφέςel
dc.subjectΚαφεΐνηel
dc.subjectDecafel
dc.subjectΠοικιλίες καφέel
dc.titleΚαφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών.el
dc.title.alternativeCoffee, its varieties, decaf, caffeine and consumer preferences.el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές