Naxos' cheeses: registration, preparation and characteristics
Τυριά της Νάξου: καταγραφή, παρασκευή και χαρακτηριστικά
Abstract
The topic of my thesis concerns the cheeses of Naxos. An analytical
approach will be made to each type of cheese imported by the island of Naxos, the
methods of preparation of Naxos’s cheeses and the processes needed for their
production will be highlighted, and the characteristics of each Naxos cheese will
be mentioned.
The purpose of my work is to understand and consolidate the methods of
making Naxos cheeses, as well as the study of these cheeses, in terms of their
composition and the ingredients they contain.
In order to achieve this goal, I tried to make available the material of my
work, mainly from the cheese factories of Naxos, in which all the relevant
processes for the preparation of the cheeses of the island are carried out, and the
cheese makers are fully aware of the names and properties of their local cheeses.
Then, from the analysis of the data, the results for the quality, morphology
and taste of each Naxos cheese will emerge.
Finally, there will be a general discussion and the final results, which come
from the data I have recorded, regarding the cheeses of Naxos.
Abstract
Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας, αφορά τα τυριά της Νάξου. Θα γίνει
αναλυτική προσέγγιση κάθε είδους τυριών που εισάγει το νησί της Νάξου, θα
επισημανθούν οι τρόποι παρασκευής των Ναξιώτικων τυριών και οι διαδικασίες
που χρειάζονται για την παραγωγή τους, και θα αναφερθούν ορισμένα γενικά
χαρακτηριστικά κάθε τυριού της Νάξου.
Ο σκοπός της εργασίας μου, είναι η κατανόηση και εμπέδωση των μεθόδων
παρασκευής των τυριών της Νάξου, καθώς και η προσέγγιση του αναγνώστη σε
μια γενική ιδέα για το κάθε τυρί.
Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, προσπάθησα να διαθέσω το υλικό της
εργασίας μου, κατά κύριο λόγο από τα τυροκομεία της Νάξου, στα οποία
επιτελούνται όλες οι σχετικές διεργασίες για την παρασκευή των τυριών του
νησιού, και οι τυροκόμοι γνωρίζουν πλήρως τις ονομασίες και τις ιδιότητες των
τοπικών τους τυριών.
Στη συνέχεια, από την ανάλυση των δεδομένων, θα προκύψουν τα
αποτελέσματα για την ποιότητα, τη μορφολογία και τη γεύση κάθε τυριού της
Νάξου.
Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων,
που προκύπτουν από τα στοιχεία που θα έχω καταγράψει, σχετικά με τα τυριά της
Νάξου.