Show simple item record

Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας

dc.contributor.advisorΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.authorΚαβουκλή, Σταυρούλα-Γεωργία
dc.contributor.authorΚαρδιόλακα, Αικατερίνη
dc.date.accessioned2021-03-15T07:32:28Z
dc.date.available2021-03-15T07:32:28Z
dc.date.issued2021-02-25
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/402
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-253
dc.description.abstractΤο γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την υγιεινή κατάσταση του γάλακτος και το επιμολύνουν με ανεπιθύμητες ουσίες που προκαλούν προβλήματα στην υγεία του καταναλωτή. Τα αντιβιοτικά αποτελούν έναν ανεπιθύμητο εξωγενή αντιμικροβιακό παράγοντα που μπορεί να μολύνει το γάλα. Χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών των ζώων με σημαντικότερη αυτή της μαστίτιδας. Μετά την χορήγηση του αντιβιοτικού στο ζώο, ένα μέρος από αυτό εκκρίνεται στο γάλα. Η παρουσία τους στο γάλα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην παρασκευή ζυμωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλεργίες σε ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων σε ορισμένα αντιβιοτικά καθώς και μεταλλάξεις σε παθογόνα στελέχη μικροοργανισμών.Στην παρούσα εργασία γίνεται εκτενής αναφορά στις αντιμικροβιακές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία, στους λόγους χορήγησης του στα ζώα της γαλακτοπαραγωγής , οι δυσμενείς επιπτώσεις τους για τον άνθρωπο και την οικονομία και τέλος, παρατίθενται οι μέθοδοι ανίχνευσης τους στο γάλα.el
dc.format.extent100el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΓάλαel
dc.subjectΜαστίτιδαel
dc.subjectΥγείαel
dc.subjectΔημόσια υγείαel
dc.subjectΚαταναλωτήςel
dc.subjectΒακτήριοel
dc.subjectΑνθεκτικότηταel
dc.subjectΑνθεκτικά στελέχηel
dc.subjectΑνίχνευσηel
dc.subjectΠαθογόναel
dc.titleΑντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείαςel
dc.title.alternativeAntimicrobials in cow's , sheep's and goat’s milk- A public health problemel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeStefanou, Valentina
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedMilk has been an important element in human nutrition for a long time and has contributed significantly to human survival and health. The nutritional, living and health conditions of dairy animals affect its health and contaminate milk with undesirable substances that cause problems for the health of the consumer. Antibiotics are an exogenous antimicrobial agent that can contaminate milk. They are used to treat various animal diseases, with the most important of them to be the mastitis. After the grant of the antibiotic to the animal, part of it is excreted in milk. Their presence in milk creates huge problems in the manufacture of fermented dairy products, allergies to sensitive groups of people as well as mutations in pathogenic strains of microorganisms. . In this specific thesis, an extensive report is made on the antimicrobials used in animal farming, the reason why they are given to animals, their unpropitious effects they have in humans and economy and finally , are presented the methods of detecting them in milk.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές