Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΜαντούκα, Μαρία
dc.date.accessioned2023-03-24T08:37:37Z
dc.date.available2023-03-24T08:37:37Z
dc.date.issued2023-03-08
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4041
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3881
dc.description.abstractΣτόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ενότητα αναλύεται κάθε βιταμίνη ξεχωριστά για τις αρνητικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζονται κάποια από τα κυριότερα µέταλλα και ιχνοστοιχεία ως προς την τοξικότητα τους. Στην τρίτη ενότητα, γίνεται αναφορά στα βότανα και τις βοτανικές ενώσεις σαν συμπληρωματικά σκευάσματα και αναλύονται τα πιο δημοφιλή για την τοξικότητά τους και την αρνητική επίπτωση τους στην υγεία. Την τέταρτη ενότητα καλύπτουν τα αμινοξέα και η τοξικότητά τους στον οργανισμό λαμβάνοντάς τα, εκτός από την διατροφή, συμπληρωματικά συνήθως ως κάψουλα. Στην πέμπτη ενότητα συναντώνται τα προβιοτικά ως συμπλήρωμα και δίνεται βάση στο αν τελικά είναι αποδοτικά στον οργανισμό μας και αναγράφεται η αρνητική συμπεριφορά τους. Η έκτη ενότητα αφορά την νομοθεσία των συμπληρωμάτων διατροφής, αναφέροντας τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τέλος, στην έβδομη και τελευταία ενότητα αναγράφονται συμπεράσματα για τις παραπάνω ενότητες.el
dc.format.extent71el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΜέταλλαel
dc.subjectΙχνοστοιχείαel
dc.subjectΒόταναel
dc.subjectΑμινοξέαel
dc.subjectΠροβιοτικάel
dc.subjectΣυμπληρώματα διατροφήςel
dc.subjectΒιταμίνεςel
dc.titleΣυμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπουel
dc.title.alternativeThe negative effects of food supplements on human healthel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeΕλευθερίου, Σοφία
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe thesis aims to determine the negative consequences of nutritional supplements on human health, based on scientific studies. The work consists of five sections. In the first section, each vitamin is analyzed individually for its negative effects on the human body. In the second section, some of the main metals and trace elements are presented in terms of their toxicity. In the third section, reference is made to herbs and botanical compounds as complementary preparations and the most popular ones are analyzed for their toxicity and negative impact on health. The fourth section covers amino acids and their toxicity in the body by taking them, in addition to the diet, as a supplement usually as a capsule. In the fifth section, probiotics are found as a supplement and a basis is given as to whether they are ultimately effective in our body and their negative behavior is listed. The sixth section concerns the legislation of food supplements, mentioning the National Medicines Agency (EOF) and the Unified Food Control Agency (EFET). Finally, the seventh and last section contains conclusions for the above sections.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές