Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες ανά Λέξεις-κλειδιά "Υγεία"
Αποτελέσματα 6-10 από 10
-
Μέθοδοι επεξεργασίας υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)Η συγκεκριμένη εργασία αφορά την έρευνα των υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές, με βασικό σκοπό την ανάλυση των μεθόδων επεξεργασίας τους. Η εργασία αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς πραγματοποιήθηκε ... -
Μεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας το αντικείμενο των μεταβιοτικών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στο να εξετάσει το θέμα των μεταβιοτικών και να αποτυπώσει πιθανές ... -
Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τoυς προβιοτκούς μικροοργανισμούς στα ζυμώμενα γάλατα, καθώς και το πως επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ... -
Φαρμακευτικές ιδιότητες μανιταριών και οι βιοδραστικές τους ουσίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-04)Πολλά είδη μανιταριών είναι γνωστά για τις θρεπτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχαιότητα ως τονωτικά και ως φάρμακα για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Θεωρούνται ... -
Φυσικές και τεχνικές γλυκαντικές ύλες: ο ρόλος τους στις ολιγοθερμικές δίαιτες ως προς την ασφάλεια και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Η χρήση ραφιναρισμένης ζάχαρης στην καθημερινή μας ζωή είναι μια κοινή πρακτική και η χρήση της έχει αυξηθεί πολλαπλά τις τελευταίες δεκαετίες. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια, χυμούς, ροφήματα και προϊόντα ...