Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες ανά Επιβλέποντα "603bff46-1341-42af-8754-2c5ab6a6fa1a"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Αξιολόγηση της ζύμης Hansienaspora vineae στην οινοποίηση των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)Η Hansienaspora vineae είναι σπάνιο είδος ζύμης που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και φέρει ιδιαίτερο οινολογικό ενδιαφέρον λόγω των αρωματικών ενώσεων που παράγει. Καθώς το ειδος της H. vineae δεν παρουσιάζει υψηλή ... -
Αξιολόγηση φαινοτυπικών χαρακτηριστικών γηγενών ζυμών απομονωμένες από ελληνικούς οίνους διαφορετικών περιοχών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-23)Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον του οινολογικού κόσμου, για την χρήση των κατάλληλων ζυμομυκήτων ως εναρκτήριες καλλιέργειες στην αλκοολική ζύμωση, όλο και αυξάνεται. Στην παρούσα μελέτη, 188 ζυμομύκητες που είχαν ... -
Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ... -
Μελέτη της ικανότητας προσκόλλησης της ζύμης αλλοίωσης του οίνου Brettanomyces bruxellensis
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)Η ικανότητα προσκόλλησης και η δημιουργία βιοΰμενίων από αλλοιογόνους μικροοργανισμούς απασχολεί τη βιομηχανία τροφίμων λόγω των σημαντικών οικονομικών συνεπειών που μπορεί να επιφέρει. Πολλές φορές οι αντιμικροβιακοί ... -
Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ...