Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 154-173 από 205
-
Παραγωγή λικέρ από φιστίκι Αιγίνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Το λικέρ είναι ένας τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που αποτελείται από αλκοόλη γεωργικής προέλευσης, από κάποια γλυκαντική ουσία, συνήθως ζάχαρη και αρωματίζεται με τη προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως είναι τα φρούτα, ... -
Παραγωγή Μηλίτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αναλύονται οι κύριες κατηγορίες μηλίτη που υπάρχουν βάση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο παραγωγής του, αλλά και η ταξινόμησή του βάση τη χημική σύσταση. Ακολούθως, αναφέρονται ... -
Παραγωγή Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη των φυσικών και βιοχημικών συνθήκων που μπορούν να επιδράσουν στον μεταβολικό μονοπάτι που ακολουθούν οι ζύμες του ζύθου ώστε να περιοριστεί η παραγωγή της αιθανόλης και να παραχθεί ... -
Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ... -
Παραγωγή οίνου από ακτινίδια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή κρασιών από ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι μία καλλιέργεια που ξεκίνησε από τον Κίνα και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες. Στον ελληνικό χώρο, η καλλιέργεια ακτινιδίων ξεκίνησε ... -
Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ... -
Παρακολούθηση παραγωγής και διαφοροποίηση δειγμάτων ζυμωμένων ποτών μέσω FT-IR
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Στην παρούσα μελέτη, εξετάστηκαν δεκατρία δείγματα ζυμωμένων ποτών του εμπορίου με τη χρήση υπέρυθρης φασματοσκοπίας FT-IR, συγκεκριμένα στο μέσο υπέρυθρο MIR. Τα δείγματα που αναλύθηκαν ήταν μπύρα, κομπούχα και μηλίτης. ... -
Παρασκευή βιολειτουργικού οίνου με θεραπευτικές ιδιότητες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε ως στόχο την παρασκευή ενός βιολειτουργικού οίνου, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε οίνο και τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων και ... -
Παρασκευή ενυδατικής κρέμας περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών από οινολάσπες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-01)Κατά την οινοποίηση, ένα μεγάλο μέρος υποπροϊόντων παράγεται, τα οποία γίνεται προσπάθεια διεθνώς για την κατάλληλη αξιοποίησή τους στο πλαίσιο κυκλικής οικονομίας. Οι οινολάσπες αποτελούν το 14% των συνολικών οργανικών ... -
Παρασκευή και μελέτη βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση των βοτάνων «Σαμπούκος» και «Κάρδαμο»
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Κατά την αρχαιότητα η απουσία της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και κατά συνέπεια των φαρμάκων οδήγησε τον άνθρωπο στην αξιοποίηση φυσικών παραγόντων ως ανάγκη για επιβίωση και ιατρική περίθαλψη. Αναζήτησε έτσι από την ... -
Πειραματική αξιολόγηση φαινολικών συστατικών για τις ιδιότητές τους ως εναλλακτικά του θειώδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-15)Το πείραμα έγινε ζυμώνοντας γλεύκος από σταφύλια τα οποία είχαν προσβληθεί από βοτρύτη. Μετά την πίεση το γλέυκος χωρίστηκε σε τρία βαρέλια δηλαδή ένα ανά κατεργασία. Έπειτα μετά την απολάσπωση προστέθηκαν ζύμες, ... -
Πεπτιδικές ενώσεις στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Ο οίνος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται και αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελείται από πολυάριθμες ενώσεις, διαφόρων κατηγοριών που καθεμία συνεισφέρει στο τελικό προϊόν και στην διατήρησή του κατά ... -
Ποσοτικοποίηση των πτητικών ουσιών από αλκοολούχα ποτά με αέρια χρωματογραφία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-21)Ερευνητική πτυχιακή στην οποία γίνεται ποσοτικοποίηση κάποιων πτητικών αρωματικών συστατικών που καθορίζουν το άρωμα των αλκοολούχων ποτών με χρήση αέριας χρωματογραφίας. -
Πρωτεϊνική αστάθεια οίνων: παράγοντες που την επηρεάζουν και τρόποι αντιμετώπισης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύει σε βάθος το φαινόμενο της πρωτεϊνικής αστάθειας των οίνων, και κατ΄επέκταση του πρωτεϊνικού θολώματος, τον τρόπο με τον οποίο αυτό δημιουργείται, πώς γίνεται οπτικά αντιληπτό και τους ... -
Πρωτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η πρωτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων. Τα υγρά απόβλητα ενός οινοποιείου παράγονται κυρίως από τον καθαρισμό του δαπέδου, του μηχανολογικού εξοπλισμού, ... -
Σκιαγράφηση του αρωματικού προφίλ της ποικιλίας Ασύρτικο Σαντορίνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-11-17) -
Σταθερότητα και διατηρησιμότητα του αφρού της μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)Στην πτυχιακή θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές όσο αναφορά την σταθερότητα και την διατηρισιμότητα του αφρού της μπύρας. Η ανάλυση του αφρού μπορεί να γίνει και από χημικής άποψης άλλα και από φυσικής. Ουσιαστικά ο όρος ... -
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης αναγόντων σακχάρων στη μπύρα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Η μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Έχει ως πρώτες ύλες το νερό που αποτελεί το 90%, το κριθάρι ως αμυλούχο υπόστρωμα το οποίο μετά την υδρόλυσή του θα δώσει τα σάκχαρα, το λυκίσκο, ο οποίος ... -
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28) -
Σύγκριση μεθόδων προσδιοριμού σακχάρων σε δείγματα ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)Ο ζύθος είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Παρασκευάζεται με τέσσερεις πρώτες ύλες : το νερό, το κριθάρι, τον λυκίσκο και τη ζύμη. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών της παραγωγής, το ...