Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΚήρυκα, Μαριέττα
dc.contributor.authorΚονδύλη, Βασιλική
dc.date.accessioned2021-03-16T13:41:46Z
dc.date.available2021-03-16T13:41:46Z
dc.date.issued2021-03-03
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/423
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-274
dc.description.abstractΜια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αμινοξέα, τα λιπαρά οξέα, τα λιπίδια, τα οργανικά οξέα, οι υδατάνθρακες και τα ένζυμα. Η τήρηση μιας διατροφής που εκλείπει σε θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την υγεία, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα. Από την άλλη μεριά, μια δίαιτα στοχεύει στην απώλεια βάρους είτε με τον περιορισμό των θερμίδων, είτε με τον αποκλεισμό ορισμένων ομάδων τροφίμων. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η σύγκριση και η ανάλυση των δημοφιλέστερων διατροφών και διαιτών που επικρατούν στην σημερινή εποχή. Μελετήθηκαν εννέα (9) από τις πιο δημοφιλείς διατροφές: Η Μεσογειακή, η Okinawa, η Γαλλική, η Σκανδιναβική, η Eskimo, η Αμερικάνικη, η Vegan, η Vegetarian και η Pescatarian. Από τις δίαιτες απώλειας βάρους μελετήθηκαν οι εξής τέσσερις (4): Η Άτκινς, η Dukan, η Κετογονική και η DASH, για τον έλεγχο της υπέρτασης. Αναλύθηκαν τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο, καθώς και οι πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία των ατόμων. Συμπερασματικά, προκύπτει ότι ορισμένες διατροφές και δίαιτες είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό ενώ ορισμένες άλλες δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να θεωρούνται σωστές και υγιεινές επιλογές. Τα άτομα, με βάση τις διατροφικές προτιμήσεις τους, είναι αυτά που εν τέλη θα επιλέξουν τον τρόπο διατροφής που τους ταιριάζει.el
dc.format.extent123el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΔίαιταel
dc.subjectΑσθένειεςel
dc.subjectΠρόληψηel
dc.subjectΘρεπτικά συστατικάel
dc.titleΑνάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.el
dc.title.alternativeAnalysis and comparison of the most popular diets prevailing today, as well as their effect on human health.el
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές