Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΓεωργάκης, Άγγελος-Ελευθεριος
dc.contributor.authorΚλαμπατσεας, Παναγιώτης
dc.date.accessioned2023-06-13T06:53:49Z
dc.date.available2023-06-13T06:53:49Z
dc.date.issued2023-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4480
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4318
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την επίδραση των βοτάνων βαλεριάνα, ανεμώνη και λεβάντα στην αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων και στο ολικό φαινολικό προφίλ τους. Η μελέτη διεξήχθη εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, προζυμωτικά σε γλεύκος από την ποικιλία Σαββατιανό και μεταζυμωτικά σε οίνο από το ίδιο γλεύκος με την προζυμωτική εκχύλιση, που παρήχθησαν στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου. Στο εργαστηριακό μέρος της έρευνας εφαρμόσαμε 2 αναλυτικές μεθόδους, τη μέθοδο Follin-Ciocalteu και την μέθοδο DPPH για μέτρηση ολικών φαινολικών συστατικών και τη μέτρηση αντιοξειδωτικών συστατικών αντίστοιχα. Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η μελέτη των συγκεντρώσεων φαινολικών στον οίνο με τα συγκεκριμένα βότανα αλλά και η μέτρηση της συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών συστατικών. Σημαντικό κομμάτι της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της εκχυλισιμότητας των βοτάνων και για αυτό δημιουργήθηκαν 3 ξεχωριστά δείγματα διαφορετικών συγκεντρώσεων ανά βότανο σε οίνο και σε γλέυκος.el
dc.format.extent64el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΒόταναel
dc.subjectΛεβάνταel
dc.subjectΑνεμώνηel
dc.subjectΒαλεριάναel
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectΑντιοξειδωτική ικανότηταel
dc.subjectΦαινολικές ενώσειςel
dc.subjectΣαββατιανόel
dc.titleΜελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνοel
dc.title.alternativeStudy of the antioxidant effects of the herbs Valerian Anemone and Lavender on wineel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedIn this thesis, the effect of valerian, anemone and lavender on wine and their ability to extract phenolic compounds and their antioxidant capacity in wine was studied. The study was carried out in the laboratory at the facilities of the Department of Wine, Vine and Beverage Sciences, pre- fermentation on must from the variety Savatiano and post-fermentation on wine of the same must as the pre-fermentation, produced at the Wine Cooperative of Koropi. In the laboratory part of the research we applied 2 analytical methods, the Folin-Ciocalteu method and the DPPH method for the measurement of total phenolic components and the measurement of antioxidant components respectively. The aim of this research is to study the phenolic concentrations in wine with the specific herbs as well as measuring the concentration of antioxidant components. A crucial part of this thesis is the study of the herbs’ extractability which is why 3 separate samples of different concentrations were used per herb in wine and in must.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές