Εμφάνιση απλής εγγραφής

Διατροφική επισήμανση σε ελληνικά τυριά

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΑναγνωστόπουλος, Παναγιώτης
dc.date.accessioned2023-09-05T08:38:00Z
dc.date.available2023-09-05T08:38:00Z
dc.date.issued2023-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5009
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4847
dc.description.abstractΗ διατροφική επισήμανση στα ελληνικά τυριά, αλλά και γενικότερα στα τρόφιμα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. H παρούσα εργασία διερευνά τη διατροφική επισήμανση σε δείγματα επιλεγμένων ελληνικών τυροκομικών προϊόντων. Αρχικά, εστιάζει στα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης ‘’ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε.’’, παραθέτοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων διατροφικής αξίας των δειγμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και μελετώντας αν αυτά επισημαίνονται στις συσκευασίες της, ενώ κάνει αναφορά και στους ισχυρισμούς διατροφής που προκύπτουν για αυτά. Στη συνέχεια, παραθέτει παραδείγματα επισημάνσεων σε συσκευασίες δημοφιλών ελληνικών τυριών, τα οποία και σχολιάζει. Παράλληλα, συγκρίνει όλα τα ανωτέρω με μία πλήρη διατροφική ανάλυση σχετικά με δείγμα τυριού Φέτας από την ιστοσελίδα εξειδικευμένου οργανισμού στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν ότι η εταιρεία ‘’ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε.’’συστήνεται να προσθέσει στις συσκευασίες της τέτοιου είδους επισήμανση και οι εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν θα ήταν προτιμότερο να αυξήσουν τα στοιχεία της επισήμανσης που αναφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να επιτευχθεί ορθότερη ενημέρωση των καταναλωτών και αύξηση της προτίμησής τους για τα ελληνικά τυριά. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται ορθότερα και τα ελληνικά τυριά θα ανέβουν στην προτίμησή τους.el
dc.format.extent40el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤυριάel
dc.subjectΔιατροφική επισήμανσηel
dc.titleΔιατροφική επισήμανση σε ελληνικά τυριάel
dc.title.alternativeFood labelling on traditional greek cheesesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΤσάκαλη, Ευσταθία
dc.contributor.committeeΕλευθερίου, Σοφία
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe nutritional labelling of Greek cheeses, or of food in general, is very important for 7 the appropriate information of consumers. Thus, this paper explores samples of selected Greek cheese products. Initially it focuses on the products of a family dairy business ‘’KALLION S.A.’’. It discloses the results of the nutritional value analyses of the products of the particular company, even if these are marked on packaging, but also refers to the nutrition claims made for them. It also lists examples of nutrition related claims on packages of popular Greek cheeses, which it comments on. However, at the same time, it compares all this with a complete and detailed nutritional analysis of a sample of Feta cheese from the website of a specialized organization on the internet. The results of this study show that the company ‘’KALLION S.A.’’ is advised to add this type of labelling to its packaging and the companies that already use it would be better to increase the information they mention. Thus, consumers will be better informed and Greek cheeses will rise in the preference of the consumers.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές