Εμφάνιση απλής εγγραφής

Απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη

dc.contributor.advisorΤσιάκα, Θάλεια
dc.contributor.authorΤριανταφυλλοπούλου, Χαρίκλεια Μυρτώ
dc.date.accessioned2024-05-17T06:59:11Z
dc.date.available2024-05-17T06:59:11Z
dc.date.issued2024-03-15
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6732
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6568
dc.description.abstractΗ απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη" αποτελεί το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις κατηγορίες των πρόσθετων τροφίμων και των γαλακτωματοποιητών (φυσικοί και συνθετικοί), στις ιδιότητες τους όπως επίσης και στις χρήσεις τους στη βιομηχανία τροφίμων. Στη συνέχεια, μελετήθηκαν γενικότερα τα απόβλητα/παραπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων, η αναγκαιότητα της αξιοποίησής τους και οι εφαρμογές τους στη βιομηχανία των τροφίμων. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα παραπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων από τα οποία παραλαμβάνονται ενώσεις που δρουν ως γαλακτωματοποιητές και χρήσεις τους στην βιομηχανία αλλά και οι πιθανές βιολογικές τους δράσεις κατά την κατανάλωση. Συγχρόνως, διερευνήθηκαν οι παράγοντες που επιδρούν στις φυσικοχημικές ιδιότητες των γαλακτωματοποιητών που προέρχονται από παραπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων (pH, θερμοκρασία), ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις επίδραση των διάφορων μαγειρικών τεχνικών στους φυσικούς γαλακτωματοποιητές. Τέλος, μελετήθηκε η επίδραση των γαλακτωματοποιητών από τα παραπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων στα τρόφιμα, όταν βρίσκονται υπό διαφορετικές τεχνικές μαγειρέματος, καθώς και οι μελλοντικές εφαρμογές τους στο κλάδο των τροφίμων.el
dc.format.extent107el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΓαλακτωματοποιητέςel
dc.subjectΜαγειρική τέχνηel
dc.subjectΠαραπροϊόντα τροφίμωνel
dc.subjectΑπόβλητα τροφίμωνel
dc.titleΑπομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνηel
dc.title.alternativeRecovery of emulsifiers from food industry waste with potential uses in culinary artel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΛάζου, Ανδριάνα
dc.contributor.committeeXanthakis, Epameinondas
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe recovery of emulsifiers from the food industry with possible uses in the culinary arts" is the subject of this thesis. In particular, the categories of food additives and emulsifiers (natural and synthetic), their properties as well as their uses in the food industry were discussed. Then, the food waste/by-products, the necessity of their utilization and their applications were studied. Εspecially, food by-products from compounds acting as emulsifiers were obtained and their uses in the industry and their potential biological actions during consumption were examined. Subsequently, the food by-products, their utilization, their bioactive content, and their applications in the food industry will be studied in general. Finally, the factors that affect the physicochemical properties of emulsifiers derived from food by-products were investigated, with particular emphasis on the effect of various cooking processes, as well as their future applications in the food industry.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές