Show simple item record

Άγριο τριαντάφυλλο, λεβάντα, πράσινο τσάι: χημική σύσταση, αντιοξειδωτική και βιολογική δράση

dc.contributor.advisorStefanou, Valentina
dc.contributor.authorΑνδρέου, Ασπασία
dc.contributor.authorΜακρή, Μαριάμ-Νεφέλη
dc.date.accessioned2021-07-20T09:52:07Z
dc.date.available2021-07-20T09:52:07Z
dc.date.issued2021-07-16
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/851
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-702
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των ανθρώπων για φυσικές λύσεις τόσο στη διατροφή όσο και στα καλλυντικά σκευάσματα, έχει αυξηθεί. Τα βότανα αποτελούν ιδανική επιλογή λόγω της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το άγριο τριαντάφυλλο, η λεβάντα και το πράσινο τσάι είναι ευρέως γνωστά βότανα τα οποία έχουν σύσταση πλούσια σε φυτοχημικές και βιοδραστικές ουσίες, όπως οι αντιοξειδωτικές ενώσεις, οι πολυφαινόλες, τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις, παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία και την ευεξία ενώ έχουν και σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν την συμβολή των βοτάνων αυτών στην υγεία και την προστασία που παρέχουν έναντι του καρκίνου, των καρδιαγγειακών ασθενειών, της άνοιας και άλλων.el
dc.format.extent111el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΛεβάνταel
dc.subjectΠράσινο τσάιel
dc.subjectΧημική σύστασηel
dc.subjectΑντιοξειδωτική δράσηel
dc.subjectΒιολογική δράσηel
dc.subjectΆγριο τριαντάφυλλοel
dc.titleΆγριο τριαντάφυλλο, λεβάντα, πράσινο τσάι: χημική σύσταση, αντιοξειδωτική και βιολογική δράσηel
dc.title.alternativeWild rose, lavender, green tea: chemical composition, antioxidant and biological actionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.committeeΤριάντη, Μυρτώ
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedIn recent years, people's interest in natural solutions in both nutrition and cosmetics has increased. Herbs are an ideal choice due to the high bioavailability of nutrients such as vitamins, minerals and essential fatty acids. Wild rose, lavender and green tea are well-known herbs that have a composition rich in phytochemical and bioactive substances, such as antioxidant compounds, polyphenols, carotenoids and flavonoids. These compounds have beneficial effects on human health and well-being and also have an important role in the food, pharmaceutical and cosmetic industry. Many studies support the contribution of these herbs to the health and protection they provide against cancer, cardiovascular diseases, dementia and others.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές