Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η τάση της αγοράς γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την τελευταία τριετία

dc.contributor.advisorΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.authorΜήτρου, Μαρία
dc.date.accessioned2025-03-20T15:22:20Z
dc.date.available2025-03-20T15:22:20Z
dc.date.issued2025-02-26
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/8850
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία αποσκοπεί στην ανάλυση της τάσης της αγοράς γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την τελευταία τριετία. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη των μεταβολών στη ζήτηση και κατανάλωση. Ομοίως, αποσκοπείται η ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν την εν λόγω αγορά και η σύγκριση των ευρωπαϊκών και διεθνών τάσεων αυτής. Τα βασικά ευρήματα της ανάλυσης αυτής υποδεικνύουν την αυξανόμενη στροφή των καταναλωτών προς προϊόντα χαμηλών λιπαρών, βιολογικής προέλευσης και φυτικά υποκατάστατα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των ανερχόμενων ανησυχιών του σύγχρονου καταναλωτικού κοινού για την υγεία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Παράλληλα, η ελληνική αγορά εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα. Ο λόγος έγκειται στο ότι διατηρείται έντονη η κατανάλωση παραδοσιακών και τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Όμως, τόσο η ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων έρχονται αντιμέτωπες με πολλαπλές προκλήσεις. Πρόκειται για προκλήσεις, που αφορούν κυρίως τις αυξανόμενες τιμές και την αστάθεια των δυνάμεων της προσφοράς και της ζήτησης στα συγκεκριμένα προϊόντα. Εκ της παρούσας διπλωματικής εργασίας αναδεικνύεται η ανάγκη για καινοτομία και προσαρμογή των επιχειρήσεων του εν λόγω κλάδου στις σύγχρονες απαιτήσεις. Επίσης, αναδεικνύεται η ανάγκη για υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντων.el
dc.format.extent89el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚλάδος γαλακτοκομικών προϊόντωνel
dc.subjectΤάση αγοράςel
dc.subjectΑγορά γάλακτοςel
dc.titleΗ τάση της αγοράς γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την τελευταία τριετίαel
dc.title.alternativeThe market trend of milk and dairy products in the last three yearsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeLetsiou, Sophia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation aims to analyze the trend of the milk and dairy products market over the last three years. The ultimate goal is to highlight changes in demand and consumption. Similarly, it aims to analyze the factors that influence this market and compare its European and international trends. The main findings of this analysis indicate the increasing shift of consumers towards low-fat products, organic products and plant-based substitutes. This is mainly due to the rising concerns of the modern consumer public about health and environmental sustainability. At the same time, the Greek market shows great resilience. The reason lies in the fact that the consumption of traditional and local dairy products remains strong. However, both the Greek and European dairy markets are faced with multiple challenges. These are challenges, which mainly concern the increasing prices and the instability of the forces of supply and demand for specific products. This dissertation highlights the need for innovation and adaptation of businesses in this sector to modern requirements. It also highlights the need for the adoption of sustainable practices in order to ensure the sustainable development of the dairy sector.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές