Now showing items 394-396 of 396

    • Χρήση νανοφορέων για τη βελτίωση της βιοδιαθεσιμότητας βιοδραστικών συστατικών σε τρόφιμα και διατροφικά συμπληρώματα 

      Θεοδωροπούλου, Ηλιάνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Η νανοτεχνολογία μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και μεθόδους βρίσκει εφαρμογή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων, τη διατροφή αλλά και την υγεία. Συγκεκριμένα, τα νανοσυστήματα μεταφοράς βιοδραστικών ενώσεων ...
    • Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος 

      Ταχλιαμπούρη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ...
    • Ψυxρότροφα αλλοιογόνα βακτήρια 

      Σταμπέλου, Αθανασία; Βαριαντζά, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-22)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ψυχρότροφοι αλλοιογόνοι οργανισμοί και, συγκεκριμένα τα ψυχρότροφα βακτήρια, που προσβάλουν τα τρόφιμα και δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. ...