Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Πολυφαινόλες"
Αποτελέσματα 1-20 από 21
-
Aloe spp. Αλόη, οι χρήσεις της στην Κοσμητολογία.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-17)Η «αναζήτηση» χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους, τον οδήγησε συχνά στην φύση προκειμένου να επιλύσει προβλήματα όπως η διατήρηση της νεότητας ή η θεραπεία της ασθένειας. Η « φύση» με τη σειρά της, όντας γαλαντόμος με ... -
Ανάπτυξη τροφίμων με βάση το άμυλο εμπλουτισμένων με βιοδραστικά εκχυλίσματα φρούτων και μελέτη της επίδρασης της ξήρανσης στη δομή και στις φυσικοχημικές τους ιδιότητες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Εισαγωγή: Το άμυλο αποτελεί βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής και χρησιμοποιείται ευρέως ως δομικό στοιχείο κατά την παρασκευή τροφίμων ελεύθερων γλουτένης. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εμπορικά διαθέσιμων επιλογών ... -
Αποκρυστάλλωση του μελιού με τη χρήση μικροκυμάτων και έλεγχος της επίδρασης αυτών στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-05)Η παρούσα εργασία εξετάζει την επίδραση του φούρνου μικροκυμάτων στην αποκρυστάλλωση του μελιού καθώς και στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η εργασία εξέτασε ένα σύντομο τρόπο επίτευξης της αποκρυστάλλωσης ... -
Διεργασίες εκχύλισης πολυσακχαριτών, πεπτιδίων, πιγμέντων, πολυφαινολών από κόκκινα και καφέ φύκια και η χρήση τους στην αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης και της ρυτίδωσης του δέρματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02-02)Τα φύκια γνωστά και ως άλγεις συγκρατούν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά εδώ και αιώνες. Σύμφωνα με τις μελέτες για τις χρονίες 1994-1995, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 221 είδη φυκιών, 125 είδη στις βιομηχανίες ... -
Επίδραση της διατροφής στο οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Η ελεύθερη ρίζα είναι ένα άτομο ή μόριο που περιέχει ένα ή περισσότερα ασύζευκτα ηλεκτρόνια και είναι ικανό για ανεξάρτητη ύπαρξη. Υπάρχουν ενδογενείς ελεύθερες ρίζες αλλά μπορούν να παραχθούν και από εξωγενείς παράγοντες. ... -
Μελέτη αντιμικροβιακής δράσης φυτικών εκχυλισμάτων με εφαρμογή στο χαρούπι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-14)Η επιτακτική ανάγκη για νέα φυτικά εκχυλίσματα με αντιμικροβιακή δράση και η μεγάλη ποσότητα ανεκμετάλλευτου χαρουπιού, Ceratonia siliqua L, αποτελούν αφορμή για την διεκπεραίωση της παρούσας εργασίας. Με αυτόν τον ... -
Μελέτη και παραγωγή προϊόντων περιποίησης (κρέμες) από συστατικά σταφυλιού όπως οι πολυφαινόλες και το σταφυλέλαιο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-19)Η παρούσα πτυχιακή εργασία εστιάζει στη μελέτη και παραγωγή φυτικών κρεμών περιποίησης, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση συστατικών του σταφυλιού όπως είναι oι πολυφαινόλες και το σταφυλέλαιo. Η μελέτη εκτείνεται από την ... -
Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης των συστατικών χαρουπιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση της αντιμικροβιακής δράσης που παρουσιάζουν τα συστατικά του ελληνικού χαρουπιού έναντι τεσσάρων παθογόνων βακτηριακών στελεχών, της Escherichia coli, του ... -
Μελέτη της μεταβολής της αντιοξειδωτικής ικανότητας φυτικών συστατικών σε προσομοίωση γαστρεντερικού συστήματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-02) -
Μελέτη του προφίλ των φαινολικών συστατικών σταφυλιών ελληνικών ποικιλιών από διαφορετικούς κλώνους με χρήση HPLC
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-24)Το πολυφαινολικό προφίλ των σταφυλιών επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των οίνων, καθώς συμβάλει στο χρώμα, στη γεύση, στο άρωμα, στο δυναμικό παλαίωσης και στην διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, τα πολυφαινολικά προφίλ είναι ... -
Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ... -
Οίνος και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Το κρασί είναι ένα υδροαλκοολικό διάλυμα (80-85% νερό) που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία χημικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων, των οργανικών οξέων, των φαινολικών ενώσεων, των αρωματικών ενώσεων, των ... -
Παραλαβή φυτικών εκχυλισμάτων και συστατικών που χρησιμοποιούνται στην Κοσμητολογία, με σκοπό τη μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-13)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη μελέτη των αντιοξειδωτικών μορίων. Η σημαντικότερη ικανότητα των διάφορων κατηγοριών αντιοξειδωτικών (πολυφαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή κ.α.), είναι η εξουδετέρωση ... -
Παρασκευή ενυδατικής κρέμας περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών από οινολάσπες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-01)Κατά την οινοποίηση, ένα μεγάλο μέρος υποπροϊόντων παράγεται, τα οποία γίνεται προσπάθεια διεθνώς για την κατάλληλη αξιοποίησή τους στο πλαίσιο κυκλικής οικονομίας. Οι οινολάσπες αποτελούν το 14% των συνολικών οργανικών ... -
Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ... -
Σύγκριση μεθόδων εκτίμησης της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-08-30)Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η εύρεση της βέλτιστης μεθόδου προσδιορισμού της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οίνου. Αρχικά , λοιπόν, στο θεωρητικό μέρος ,έγινε μια εκτενής θεωρητική περιγραφή της οξείδωσης του ... -
Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, γαρύφαλλο και νυχτολούλουδο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Έχοντας υπόψιν τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφαινολών που εμπεριέχονται στο κόκκινο σταφύλι ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μία κρέμα ... -
Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, πράσινο τσάι και κανέλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Η πτυχιακή εργασία στοχεύει στην ανασκόπηση των ιδιοτήτων των πολυφαινολών που εξάγονται από ερυθρά σταφύλια και την χρήση αυτών στην παραγωγή κρέμας περιποίησης προσώπου. Για εμπλουτισμό του θέματος και του προϊόντος ... -
Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού και μωβ ορχιδέας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-20)Μελετώντας τις αντιοξειδωτικές, και όχι μόνο, ιδιότητες των πολυφαινολών των κόκκινων σταφυλιών και τη συμβολή τους στον κλάδο της κοσμετολογίας, οδηγηθήκαμε στη σύνθεση ενός προϊόντος περιποίησης προσώπου με χρήση αυτών, ... -
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ...