Πλοήγηση Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων ανά ημερομηνία δημοσίευσης
Αποτελέσματα 61-80 από 91
-
Η τεχνολογία εμποδίων ως εναλλακτικό εργαλείο συντήρησης και βελτίωσης της ποιότητας των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-13)Η παρούσα εργασία αποτελεί μια ανασκόπηση των διαφορετικών επεξεργασιών που εφαρμόζονται στη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και της συνδυασμένης εφαρμογής τους, που αποτελεί τον πυρήνα της μεθόδου της τεχνολογίας εμποδίων. ... -
Χρήση κατεψυγμένων, αποξηραμένων και αλεσμένων εντόμων σε μορφή σνάκ και ως συστατικών σε προϊόντα διατροφής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-14)Η κατανάλωση των εντόμων από τον άνθρωπο δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Η εντομοφαγία είναι μια μακροχρόνια πρακτική και τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλούς πολιτισμούς. Η κατανάλωση των εντόμων ... -
Αξιολόγηση μελέτης HACCP σε εργαστήριο τυποποίησης κρέατος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-23)Η παρούσα εργασία αποτελεί Μελέτη HACCP για ένα υπό ίδρυση Εργαστήριο Τυποποίησης Κρέατος στην Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αττικής . Μετά την λήψη της Βεβαίωσης χρήσης Γης, απ’ όπου φαίνεται ότι η Δραστηριότητα χωροταξικά ... -
Συγκριτική μελέτη για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-24)Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σε διάφορες πτυχές των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφών που σχετίζονται με την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, τον ... -
Μελέτη επίδρασης μικροβιακών ζυμώσεων σε φυτικούς σπόρους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-27)Η χρήση των ζυμώσεων έχει καθιερωθεί από τα αρχαία χρόνια στον τομέα των τροφίμων . Οι πρωτεΐνες οσπρίων αποτελούν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στη βιομηχανία τροφίμων λόγω των διατροφικών, περιβαλλοντικών και ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Επίδραση της τυποποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση όσον αφορά το ενδιαφέρον και την προσοχή των καταναλωτών στη διατροφή τους. Αυτοί απευθύνονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η προσθήκη ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Ιδιότητες ποιότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και αυξανόμενη τάση ως προς την προσοχή και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη διατροφή τους, οι οποίοι στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η ... -
Ημιποσοτικός προσδιορισμός μαλακού σίτου σε σκληρό σίτο με real time pcr για έλεγχο νοθείας στην ελληνική αγορά ζυμαρικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Τα ζυμαρικά σίτου φτιάχνονται κυρίως από σκληρό σιτάρι και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης διατροφής του ανθρώπου παγκοσμίως. Τα τυποποιημένα ζυμαρικά που αναφέρουν στην ετικέτα προϊόντος ότι φτιάχνονται από ... -
Ανασκόπηση στις αναλυτικές μεθόδους προσδιορισμού των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Οι βιταμίνες είναι από τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Με την αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη πολυβιταμινούχων προϊόντων έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανησυχίες στον τομέα της ... -
Επισκόπηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ενός φάσματος δειγμάτων ΄΄Ελληνικού΄΄ καφέ. Παράγοντες διαφοροποίησης και συσχετισμός με χημικούς δείκτες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Ο ΄΄ελληνικός΄΄ ή καλύτερα ΄΄τούρκικος΄΄ είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα καφέ στην Ελλάδα που σερβίρεται σε μικρό φλιτζάνι με αφρό (στο επάνω μέρος) και ίζημα- (στο κάτω μέρος) και ανήκει στην κατηγορία ροφημάτων καφέ που ... -
Αυθεντικότητα, ιχνηλασιμότητα και πιστοποίηση ξηρών καρπών Π.Ο.Π. (Φιστίκι Αιγίνης, Φιστίκι Μεγάρων και Κελυφωτό Φιστίκι Φθοιώτιδας)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Η βιομηχανία τροφίμων έχει γνωρίσει σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, με την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για υψηλής ποιότητας, αυθεντικά και ασφαλή προϊόντα διατροφής. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη διαφόρων ... -
Μελέτη υγιεινής επιφανειών με την μέθοδο της ATP βιοφωταύγειας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)Η διασφάλιση της υγιεινής των επιφανειών διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση τόσο της ασφάλειας όσο και της ποιότητας των τροφίμων . Τον τελευταίο καιρό, για την αξιολόγηση της καθαριότητας των επιφανειών και της ... -
Η χρήση της Ασταξανθίνης στα συμπληρώματα διατροφής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)Η ασταξανθίνη είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική καροτενοειδής χρωστική ουσία που προ- έρχεται από μικροφύκη. Έχει κερδίσει σημαντική προσοχή για τα πιθανά οφέλη για την υγεία όταν χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής. ... -
Συμπληρώματα διατροφής & Covid-19
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια καθώς παίζει σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη ή και την θεραπεία ασθενειών. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν συμπυκνωμένες ... -
Υπερυδρόφοβες επικαλύψεις συσκευασιών τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-11)Η απώλεια και η σπατάλη των τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας που έχει σημαντικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος καθώς επιδεινώνει ζητήματα όπως την επισιτιστική ανασφάλεια, ... -
Η επίδραση της ενεργής συσκευασίας στην ποιότητα φρέσκων φρούτων και λαχανικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-12) -
Συγκριτική μελέτη φυτικών ελαίων (carrier oils) με χρήση φασματοσκοπικών, χρωματογραφικών και χρωματομετρικών τεχνικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας ήταν η συγκριτική μελέτη είκοσι έξι φυτικών ελαίων διασποράς από εναλλακτικές φυτικές μήτρες που παραλήφθηκαν με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ... -
Επεξεργασία των παραπροϊόντων απόσταξης αρωματικών φυτών για εφαρμογή τους στη συντήρηση τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-19)Η παρούσα εργασία παρουσιάζει μια εκτενή μελέτη των χαρακτηριστικών και της δυνατότητας εφαρμογής των παραπροϊόντων απόσταξης των αρωματικών φυτών: λεβάντα (Lavandula angustifolia), τριαντάφυλλο (Rosa damascena) και ρίγανη ... -
Ανάπτυξη μεθόδου υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης συζευγμένης με ανιχνευτή φωτοδιόδων (HPLC-DAD) για τον προσδιορισμό επιλεγμένων φαινολικών ενώσεων που απαντώνται σε φυτικά εγχύματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Είναι ευρέως αποδεκτό πως ανάμεσα στις διάφορες τεχνικές διαχωρισμού, η υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης συγκαταλέγεται στις πιο αξιόπιστες τεχνικές ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης πολλών ενώσεων σε ένα μίγμα. Εκμεταλλευόμενη ... -
Παρακολoύθηση των μεταβολών του πληθυσμού Cronobacter sakazakii σε παιδική τροφή εμπλουτισμένη με προβιοτικά κατά τη διάβαση του απο εξομοίωση βρεφικού γαστρεντερικού συστήματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Το δυνητικά παθογόνο βακτήριο Cronobacter sakazakii εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των βρεφών κυρίως της 1ης βρεφικής ηλικίας – έως 6 μηνών. Στην συγκεκριμένη εργασία εμπορικά διαθέσιμη βρεφική τροφή ...