Search
Now showing items 1-8 of 8
Ασφάλεια τροφίμων από τις πρώτες καταγραφές έως σήμερα. Κατηγοριοποίηση, κίνδυνοι, αιτίες, συντονισμένη εκπαίδευση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η συγκέντρωση των σημαντικότερων καταγραφών που αφορούν στην ασφάλεια τροφίμων στις μέρες μας, η κατηγοριοποίησή τους και η πρόταση τρόπων μείωσής τους. Αρχικά παρουσιάζονται οι κατηγορίες ...
Πόσιμη αλόη. Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι από την κατανάλωσή της. Κρίσιμα σημεία ελέγχου στην παραγωγική διαδικασία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-30)
Η Aloe Vera, ένα χυμώδες πολυετές και ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό, είναι πολύ γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων παράγονται και κυκλοφορούν στην αγορά αρκετά σκευάσματα ...
Συγκριτική μελέτη για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-24)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σε διάφορες πτυχές των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφών που σχετίζονται με την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, τον ...
Crisis management team σε εταιρία τροφίμων. Η αντιμετώπιση του covid 19
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-22)
Στην παρούσα μελέτη, αναλύουμε τη δομή, το σχέδιο δράσης και τις διαδικασίες που
πρέπει να ακολουθήσει μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων στις επιχειρήσεις τροφίμων.
Κρίσεις στις επιχειρήσεις μπορεί να έχουν χαμηλή πιθανότητα ...
Food fraud: περιπτώσεις, συχνότητα, συνέπειες, κίνδυνοι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)
Η νοθεία των τροφίμων είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα για πολλά χρόνια. Οι επιχειρήσεις, δεδομένου του υψηλού ανταγωνισμού και της συνεχούς ανάγκης για εύρεση καινοτόμων προϊόντων με ιδιαίτερα ...
Παραγωγή και διανομή donuts, έτοιμων προς κατανάλωση αλλά και κατεψυγμένων: Μελέτη επικινδυνότητας – κρίσιμα σημεία ελέγχου - Έρευνα ικανοποίησης πελάτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
Ο κλάδος της Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους στο χώρο της εστίασης και κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην βιομηχανία των τροφίμων. Γι αυτό τον λόγο κι ολοένα αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον ...
Βιομηχανία παραγωγής αλεύρων: Μελέτη επικινδυνότητας, κύρια σημεία ελέγχων, συχνότερες καταγραφές μη συμμορφώσεων από τον προμηθευτή έως τον καταναλωτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία προσδιορίζονται τα σημεία ελέγχου στη γραμμή παραγωγής αλεύρου στην συγκεκριμένη εγκατάσταση των Μύλων Λούλη στην περιοχή του Κερατσινίου (Αττικής), μελετώντας τα στάδια παραγωγής από την ...
Προαπαιτούμενα και κρίσιμα σημεία ελέγχου σε σχολική μονάδα μαζικής εστίασης. Καταγραφές τροφιμογενών λοιμώξεων, πιθανές αιτίες και προτάσεις πρόληψής τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
Όλοι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να εφαρμόζουν ένα σύστημα, το οποίο εντοπίζει, αξιολογεί και ελέγχει τους κινδύνους που είναι σημαντικοί για την ασφάλεια των τροφίμων όπως ...