• Χαρακτηριστικά, ιδιότητες και μέθοδοι εκχύλισης του αβοκαντελαίου 

      Κατσίκης, Δημήτριος; Σώτος, Νικόλαος Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το αβοκάντο θεωρείται ένα τροπικό φρούτο ύψιστης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Το αβοκαντέλαιο παράγεται από το αβοκάντο μέσω μιας σειράς από βιολογικές, φυσικές και χημικές μεθόδους και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ...
    • Χημική σύσταση και βασικές ευεργετικές ιδιότητες χαρακτηριστικών φρούτων και οπωροκηπευτικών ελληνικής προελευσης 

      Δημακοπούλου, Ελένη; Λάππα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)
      Τα φρούτα και τα λαχανικά από παλιά έχουν εκτιμηθεί ως μέρος του βασικού διαιτολογίου του ανθρώπου. Τις τελευταίες δεκαετίες, τα οπωροκηπευτικά αποτελούν αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης τους και ...
    • Χημική σύσταση και βιολογική δράση δυόσμου και βασιλικού 

      Ζάχαρης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)
      Ο δυόσμος και ο βασιλικός περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα τα βότανα αυτά να εκδηλώνουν αρκετές φαρμακευτικές δράσεις. Μελέτες έχουν δείξει πως χάρη ...
    • Χημική σύσταση και βιολογική δράση του Υπερικού 

      Κρεμπενιού, Άννα; Μανιφάβα, Αθηνά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)
      Το βαλσαμόχορτο ή St. John's Wort ή υπερικό (Hypericum), είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τη βιολογική του δράση. Τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης του και ...
    • Χημική σύσταση και διατροφική αξία των ξηρών καρπών 

      Μηλιτσοπούλου, Κρυσταλλίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Οι ξηροί καρποί είναι πυκνά θρεπτικά τρόφιμα και αποτελούν τακτικό συστατικό της διατροφής του ανθρώπου από τους προ-γεωργικούς χρόνους. Παρόλο που οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλο ποσοστό θερμίδων, αρκετές έρευνες έχουν ...
    • Ψυxρότροφα αλλοιογόνα βακτήρια 

      Σταμπέλου, Αθανασία; Βαριαντζά, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-22)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ψυχρότροφοι αλλοιογόνοι οργανισμοί και, συγκεκριμένα τα ψυχρότροφα βακτήρια, που προσβάλουν τα τρόφιμα και δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. ...