Αποτελέσματα 201-209 από 209

    • Χρήση υδροβιότοπων στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων 

      Μυτακίδου, Αθηνά-Στεφανία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-22)
      Η εδαφική επέκταση των οινοποιητικών περιοχών σε γεωγραφικά μέρη πέραν του παραδοσιακού ευρωπαϊκού τόξου και η άνοδος των ποσοστών κατανάλωσης του οίνου στις αναπτυσσόμενες χώρες οδήγησε σε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ...
    • Παραγωγή Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ 

      Αλημπαμπούδη, Δήμητρα; Κοττάκης, Χριστόφορος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη των φυσικών και βιοχημικών συνθήκων που μπορούν να επιδράσουν στον μεταβολικό μονοπάτι που ακολουθούν οι ζύμες του ζύθου ώστε να περιοριστεί η παραγωγή της αιθανόλης και να παραχθεί ...
    • Φωτοχημικές μέθοδοι επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων οινοποιείου 

      Παγώνης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)
      Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τον ορθό τρόπο διαχείρισης και απόρριψης των υγρών αποβλήτων και η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πολιτική. Κατά την διαδικασία οινοποίησης ...
    • Μελέτη επίδρασης της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των λευκών οίνων των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο με χρήση διαφορετικών στελεχών του γαλακτικού βακτηρίου Oenococcus oeni. 

      Βενιζέλου, Αναστασία; Τζανετοπούλου-Χρυσού, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-01)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελέτησε την επίδραση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε λευκούς οίνους των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο από την περιοχή της Σαντορίνης. Πιο ειδικά, σκοπός της μελέτης ήταν να βρεθεί η επιρροή της ...
    • Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

      Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
    • Διερεύνηση Προσδοκιών και Ικανοποίησης των Καταναλωτών στην Αγορά του Οίνου 

      Παρασκευά, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Ο οίνος είναι ένα προϊόν με μακραίωνη ιστορία στον ελληνικό χώρο. Είναι ένα προϊόν ευφραντικό και διεγερτικό που αν καταναλωθεί με μέτρο έχει θετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Η ικανοποίηση είναι μία λέξη που ...
    • Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920 

      Βυρίνης, Πέτρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Στη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά ...
    • Οινοτουρισμός - Οινικές διαδρομές της Αττικής 

      Τζερμπατζίδου, Δέσποινα Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Ο οινοτουρισμός είναι ένας ανερχόμενος κλάδος του τουρισμού που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη στην ανάπτυξη μιας περιοχής. Στην Αττική, με ιστορία αιώνων στην καλλιέργεια της αμπέλου και διεθνή φήμη για τις ποικιλίες ...
    • Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον αμπελοοινικό τομέα 

      Αλέπη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τις επιπτώσεις που η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει ή δύναται να προκαλέσει στον αμπελοοινικό τομέα. Η ανθρώπινη δραστηριότητα αποτελεί το κύριο αίτιο της επιτάχυνσης της κλιματικής ...