Πλοήγηση ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 130-149 από 655
-
Γάλα καμήλας: λειτουργικές Ιδιότητες και δυνατότητα αξιοποίησής του
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2020-02)ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης η παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καμηλίσιου γάλακτος επιδρά θετικά στην υγεία και στον ... -
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: άνθρωπος και περιβάλλον
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μία λεπτομερής ανάλυση του αμφιλεγόμενου θέματος των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ). Με σκοπό το θέμα του έργου να αναλυθεί πλήρως θα δοθούν εκτενείς απαντήσεις σε ερωτήματα ... -
Δείκτες αλλαγής θερμοκρασίας και σύστασης αερίων εντός της συσκευασίας του τροφίμου, βασισμένοι σε φυσικές χρωστικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)Η ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης συσκευασίας, δύναται να καταστεί ιδιαίτερα σημαντική για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης αγοράς, σύμφωνα με τις οποίες το καταναλωτικό κοινό αναζητά ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα και θα ... -
Διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη σύνταξη της διατροφικής επισήμανσης βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών – σύγκριση και αξιολόγηση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)Τα διατροφικά εργαλεία (ή εργαλεία-λογισμικά διατροφικής ανάλυσης) είναι ένα μέσο που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται εντατικά τα τελευταία χρόνια για την έκδοση της διατροφικής επισήμανσης από τις βιομηχανίες τροφίμων. ... -
Διαλογή, εκπαίδευση και τελική σύσταση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση ζύθων στο τμήμα επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-11-30)Η ανάπτυξη της εγχώριας μικροζυθοποιίας και οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο ζυθοποίησης έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για τυποποιημένα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα. Μέσω της οργανοληπτικής ... -
Διατροφικές διαταραχές-επικαιροποιημένα στοιχεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)Η παρούσα εργασία αποτελεί μία προσπάθεια ανασκόπησης της βιβλιογραφίας αναφορικά με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και μία διερεύνηση σχετικά με τις τελευταίες σχετικές τάσεις στην Ελλάδα (2021- 2022), τις διατροφικές ... -
Διατροφική αξία και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων κρέατος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05) -
Διατροφική επισήμανση σε ελληνικά τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)Η διατροφική επισήμανση στα ελληνικά τυριά, αλλά και γενικότερα στα τρόφιμα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. H παρούσα εργασία διερευνά τη διατροφική επισήμανση σε δείγματα επιλεγμένων ... -
Διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Η τοξικότητα των τροφίμων οφείλεται σε επιβλαβείς για τον άνθρωπο ουσίες. Διακρίνονται: i) σε θρεπτικά συστατικά, ... -
Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ... -
Διαφορές ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο άλεσης και τα τελικά προϊόντα ανάμεσα στο μαλακό (Triticum aestivum) και το σκληρό σιτάρι (Triticum durum)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)To σιτάρι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα σιτηρά και είναι ένα από τα παλαιότερα συστατικά της ανθρώπινης διατροφής. Σε σύγκριση με τη διατροφή όλων των δημητριακών , το σιτάρι παρέχει περίπου το 44% των τροφίμων με βάση ... -
Διαχείριση αποβλήτων απόσταξης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διαχείριση των αποβλήτων απόσταξης ποτοποιίας. Η νομοθεσία που αφορά τη διαχείριση αποβλήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κράτη μέλη της είναι αυστηρή. Θέτει νόμους που αφορούν ... -
Διεργασίες αερισμού και ανάμειξης στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-24)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι διεργασίες αερισμού και ανάμειξης που εφαρμόζονται κατά την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Τα υγρά απόβλητα συνήθως σε πρώτο στάδιο υποβάλλονται σε προεπεξεργασία, όπου από τη ... -
Διεργασίες απομονώσεως πρωτεϊνών από εναλλακτικές πηγές και εφαρμογές σε προϊόντα τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)Το θέμα της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η επισκόπηση των μεθόδων απομονώσεως εναλλακτικών πρωτεϊνών και η εφαρμογή τους στα τρόφιμα. Ως εναλλακτικές πρωτεΐνες χαρακτηρίζονται οι φυτικές πρωτεΐνες, οι πρωτεΐνες ... -
Διεργασίες παραγωγής σάκε
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)Η παρούσα έρευνα παρουσιάζει την αρχική προσέγγιση στα προβλήματα και στα ζητήματα που τίθενται από τις διεργασίες παραγωγής του σάκε, κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου στην ελληνική βιβλιογραφία. Κατά την έρευνα ... -
Διερεύνηση αγοραστικής συμπεριφοράς σε ετικέτες βιολογικού κρασιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-19)Στις μέρες μας ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζεται ένα προϊόν, ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές. Είναι πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές τους όχι μόνο με βάση τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος αλλά και με το εάν ... -
Διερεύνηση δυνατότητας της χρήσης FTIR φασματοσκοπίας σε οίνους από τη Λήμνο και την Κρήτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)Το μοσχάτο Αλεξανδρείας και το μοσχάτο Σπίνας είναι δυο αρωματικές μοσχάτες ποικιλίες, οι οποίες συναντώνται σε νησιά της Ελλάδας, όπως είναι η Λήμνος και η Κρήτη. Το μοσχάτο της Αλεξανδρείας μεταφέρθηκε πριν πενήντα ... -
Διερεύνηση δυνατοτήτων εφαρμογής ψηφιακού μετασχηματισμού στα πλαίσια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης “Industry 4.0” ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στην αλυσίδα Άμπελος – Οίνος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-20)i ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σε αυτή την εργασία γίνεται διερεύνηση των αρχών του ψηφιακού μετασχηματισμού σαν εφαρμογή της Βιομηχανίας 4.0, της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης που συντελείται στις μέρες μας, στην αλυσίδα από τον ... -
Διερεύνηση μεταβολών στο φάσμα FTIR σε οίνους με διαφορετικές συγκεντρώσεις τανινών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)Οι τανίνες είναι οι βασικότερες πολυφαινόλες που συναντώνται στους οίνους, κυρίως στους ερυθρούς αλλά είναι παρούσες και στους λευκούς. Η ανάλυση τους είναι σημαντική διότι συμβάλλουν στην διαμόρφωση διαφόρων οργανοληπτικών ... -
Διερεύνηση οινοτουριστικών δραστηριοτήτων στην Κεντρική Μακεδονία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Ο οινοτουρισμός ως εναλλακτική μορφή τουρισμού δείχνει να παρουσιάζει μια δυναμική τα τελευταία χρόνια καθώς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του τουρισμού της υπαίθρου και αναπτύσσεται σε αγροτικές περιοχές με σημαντική ...