Search
Now showing items 1-10 of 11
Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
Μέθοδοι επεξεργασίας υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Η συγκεκριμένη εργασία αφορά την έρευνα των υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές, με βασικό σκοπό την ανάλυση των μεθόδων επεξεργασίας τους. Η εργασία αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς πραγματοποιήθηκε ...
Φαρμακευτικές ιδιότητες μανιταριών και οι βιοδραστικές τους ουσίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-04)
Πολλά είδη μανιταριών είναι γνωστά για τις θρεπτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες και έχουν
χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχαιότητα ως τονωτικά και ως φάρμακα για την αντιμετώπιση διαφόρων
ασθενειών. Θεωρούνται ...
Ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στην ανθρώπινη υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στην ανθρώπινη υγεία. Η μαστίχα (Pistacia Lentiscus var Chia) καλλιεργείται αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του νησιού της Χίου. Οι ιδιαίτερες ...
Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και συνέπειες στην υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
Εισαγωγή: Η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της ...
Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τoυς προβιοτκούς μικροοργανισμούς στα ζυμώμενα γάλατα, καθώς και το πως επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ...
Η σημασία των προϊόντων light στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)
Καθώς το βιοτικό επίπεδο παρουσίαζε ανοδική πορεία ο άνθρωπος επιθυμούσε να
καταναλώνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση
γέννησε τη νόσο της παχυσαρκίας ενώ για την καταπολέμηση της ο ...
Επίδραση της διαφορετικής εφαρμογής του λυκίσκου (Citra) στην ποιότητα της μπύρας- Πειραματικές ζυθοποιήσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)
Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη, αναλύονται τα βασικά συστατικά της μπύρας και τα χαρακτηριστικά αυτών, κάνοντας αισθητή τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών στο τελικό προϊόν. Για να παραχθεί η μπύρα λαμβάνουν χώρα δύο ...
Μεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)
Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας το αντικείμενο των μεταβιοτικών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στο να εξετάσει το θέμα των μεταβιοτικών και να αποτυπώσει πιθανές ...