ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Πρόσφατες υποβολές
Αποτελέσματα 441-460 από 632
-
Αντιοξειδωτικά στα τρόφιμα και τρόπος επίδρασης τους στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04) -
Ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε μαλακά τυριά και ανταγωνιστικότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων με την Listeria monocytogenes
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-17)Στην παρούσα εργασία αναλύεται η ικανότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων να ανταγωνίζεται την Listeria monocytogenes στα μαλακά τυριά. Η Listeria monocytogenes είναι ένα τροφογενές παθογόνο, το οποίο προκαλεί την τροφογενή ... -
Καινοτόμα βρώσιμα επικαλυπτικά στη μεταλλική και εναλλακτική συσκευασία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)Η μεταλλική συσκευασία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους συντήρησης και μεταφοράς των τροφίμων και ποτών. Τα διάφορα είδη μεταλλικής συσκευασίας διαχωρίζονται σε κουτί δύο ή τριών τεμαχίων και aerosol ... -
Βελτίωση της ποιότητας και του χρόνου ζωής μανιταριών Πλευρώτους (Oyster Mushrooms) μέσω της εφαρμογής ήπιων μεθόδων επεξεργασίας.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και χρησιμοποιούνται ως τρόφιμο από την αρχαιότητα. Πάνω από 12.000 είδη μυκήτων, αναγνωρίζονται ως μανιτάρια και τουλάχιστον 2.000 είδη, παρουσιάζονται ως βρώσιμα μανιτάρια με ... -
Παραγωγή γλυκού οίνου από την ποικιλία Σαββατιανό με γλεύκος που προκύπτει από την πίεση κατεψυγμένων σταφυλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-15)Το ice wine είναι ένας τυπικός επιδόρπιος οίνος που παράγεται από παγωμένα σταφύλια όταν η φυσική τους θερμοκρασία είναι ≤ -8 °C. Τα σταφύλια συλλέγονται και συμπιέζονται σε κατεψυγμένη κατάσταση: οι φλοιοί των σταφυλιών ... -
Μελέτη και παραγωγή προιόντων περιποίησης (κρέμες) από συστατικά σταφυλιού όπως οι πολυφαινόλες σε συνδυασμό με αρωματικά φαρμακευτικά βότανα και φυτά (βαλσαμόχορτο και φύλλα καστανιάς)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Έχοντας υπόψη τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφενολλών ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θέλησα να δημιουργήσω μία κρέμα, που σε συνδυασμό με τα φυσικά συστατικά που ... -
Προσδιορισμός IgA αντισωμάτων στο μητρικό γάλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)Η σύνθεση του ανθρώπινου γάλακτος και συγκεκριμένα των IgA αντισωμάτων είναι δυναμική και μπορεί να ποικίλλει μεταξύ πολλών μητρικών παραγόντων και χαρακτηριστικών του νεογνού που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. ... -
Μελέτη της κινητικής του ξαρμυρίσματος αλίπαστου βακαλάου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-02)Με την ονομασία αλίπαστος βακαλάος φέρονται στην ελληνική αγορά τα χωρίς κεφάλι και εντόσθια, πεπλατυσμένα σώματα ψαριών της οικογένειας των γάδων που έχουν καταστεί συντηρήσιμα με υγρή ή ξηρή αλάτιση και ξήρανση. Το ... -
Τεχνολογία παραγωγής σοκολάτας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των σταδίων μεταποίησης και επεξεργασίας του κακάο, από μικροβιολογική, βιοχημική, μηχανική, φυσικοχημική και τεχνολογική άποψη, σε όλη την διάρκεια της πορείας ... -
Συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)Η παρούσα έρευνα συντάχθηκε με σκοπό την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Πραγματοποιήθηκε με την μορφή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, και σε ... -
Προοπτικές αξιοποίησης υποπροϊόντων επεξεργασίας καφέ στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία λαμβάνει χώρα μία παρουσίαση των προοπτικών αξιοποίησης των υποπροϊόντων του καφέ στη βιομηχανία τροφίμων και καλλυντικών. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται περιγραφή του φυτού του καφέ και του ... -
Η χρήση των οξυγαλακτικών βακτηρίων στη βιομηχανία τροφίμων ως βιοσυντηρητικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08) -
Capparis spinosa (κάππαρις η ακανθώδης): Ανασκόπηση στη φυτοχημική σύσταση, στην αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση του φυτού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Με την έλευση της βέλτιστης διατροφής και με την αύξηση της συνείδησης για την υγεία, οι άνθρωποι επανεξετάζουν τη χρήση των φυτών ως πηγή τροφής και φαρμάκων. Τα προϊόντα που παράγονται από πολλά βότανα και φυτά, όντας ... -
Ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά των παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Ways of treatment through a 7-micoorganism analysis, when the food is infected or contaminated. Use of antibiotics in food or animals. Closing we highlight the effects on public health and an analysis on resistant strains ... -
Θρεπτική αξία και χρήση του φυτού της τσουκνίδας (Urtica dioica) ως πηγή βιοδραστικών ουσιών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Η παρούσα πτυχιακή έχει ως στόχο την ανάδειξη του φυτού της τσουκνίδας (Urtica dioica) ως ένα τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιοενεργές ενώσεις όπως πολυφαινόλες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, με πολλαπλά ... -
Σύγκριση μεθόδων εκχύλισης βακτηριακού DNA και μοριακών τεχνικών για την ανίχνευση τροφιμογενών παθογόνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τροφιμογενή παθογόνα βακτήρια αποτελούν ακόμα και σήμερα ένα φλεγόμενο ζήτημα για την δημόσια υγεία και την κοινωνία. Ο αριθμός των ετήσιων λοιμώξεων είναι σημαντικός με αποτέλεσμα ... -
Η χρήση εδώδιμων συσκευασιών στην τεχνολογία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)Η συσκευασία των τροφίμων είναι απαραίτητη από αρχαιοτάτων χρόνων για την αποθήκευση των προϊόντων διατροφής, την προστασία τους από περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και τη διατήρηση της ποιότητας τους σε όλα τα στάδια από ... -
Ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό των φυτικών εκχυλισμάτων από βότανα της ελληνικής χλωρίδας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ευεργετικές επιδράσεις των φυτικών εκχυλισμάτων στον οργανισμό του ανθρώπου από βότανα της ελληνικής χλωρίδας. Εκχύλισμα ονομάζεται κάθε παράγωγο υγρού, προερχόμενο ... -
Ανίχνευση-ταυτοποίηση γονιδίων αντοχής Klebsiella pneumoniae σε τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης με μεθόδους μοριακής βιολογίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)Η εμφάνιση ανθεκτικών στα αντιμικροβιακά στελεχών, όπως το Klebsiella pneumoniae στην στον κλάδο των τροφίμων είναι ανησυχητική. Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να προσδιοριστεί η συχνότητα εμφάνισης του Klebsiella ... -
Βρώσιμες μεμβράνες από φρούτα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)Στην πτυχιακή αυτή παρουσιάζονται οι ιδιότητες και οι κύριες λειτουργίες των βρώσιμων μεμβρανών από φρούτα και λαχανικά, καθώς και οι επικρατέστεροι τρόποι παραγωγής τους. Αναλύονται τα συστατικά των μεμβρανών αυτών και ...