Πλοήγηση ανά Ακαδημαϊκό Τμήμα "Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων"
Αποτελέσματα 258-277 από 415
-
Μελέτη και ανάλυση της αγοράς καινοτόμων προϊόντων για την διαχείριση του σωματικού βάρους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02)Η παρούσα εργασία διερευνά τον τρόπο προώθησης των καινοτόμων προϊόντων για τη διαχείριση του σωματικού βάρους, αντιμετωπίζοντας την παχυσαρκία ως ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο επιδεινώθηκε στη διάρκεια της ... -
Μελέτη μεταβολικού αποτυπώματος μητρικού γάλακτος με φασματοσκοπία NMR και πολυμεταβλητή στατιστική ανάλυση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-25)Το μητρικό γάλα αποτελεί ένα εξαιρετικά περίπλοκο και μεταβλητό βιολογικό υγρό και έχει μεγάλη θρεπτική και ανοσολογική αξία για το νεογνό. Ειδικότερα το πρωτόγαλα έχει κυρίως ανοσολογικό ρόλο προστατεύοντας το βρέφος, ... -
Μελέτη νοθείας κατσικίσιου γάλακτος με αγελαδινό γάλα με μοριακές και φυσικοχημικές μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)Στην παρούσα μελέτη, εξετάστηκε η ανίχνευση της νοθείας του κατσικίσιου γάλακτος σε δείγματα που παρασκευάστηκαν στο εργαστήριο με ανάμειξη κατσικίσιου γάλακτος με αγελαδινό σε διαφορετικές συγκεντρώσεις που κυμαίνονταν ... -
Μελέτη οξειδωτικής πορείας/οξείδωσης εμπλουτισμένων ελαίων με πειράματα επιταχυνόμενης φθοράς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)Τα τελευταία χρόνια, τα αντιοξειδωτικά χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στην συντήρηση και στην επεξεργασία των βρώσιμων ελαίων με σκοπό να παρεμποδίσουν την ανεπιθύμητη οξείδωση και να διατηρήσουν την σταθερότητα αυτών ... -
Μελέτη περίπτωσης επισήμανσης υποκατάστατων ζωικών προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)Το μέλλον των φυτικών προϊόντων χαρακτηρίζεται από αναδυόμενες τάσεις, όπως η εξατομίκευση, η επιστημονική επικύρωση, η βιωσιμότητα και η ψηφιακή ενσωμάτωση. Οι καταναλωτές αναζητούν εξατομικευμένες φυτικές θεραπείες ... -
Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης των συστατικών χαρουπιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Ο σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η διερεύνηση της αντιμικροβιακής δράσης που παρουσιάζουν τα συστατικά του ελληνικού χαρουπιού έναντι τεσσάρων παθογόνων βακτηριακών στελεχών, της Escherichia coli, του ... -
Μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης κόκκινων πιπεριών του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και χαρακτηρισμός με φασματοσκοπία MIR
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-12)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας εστιάζει στη μελέτη της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής δράσης των εκχυλισμάτων των σπόρων της κόκκινης πιπεριάς τσίλι (Capsicum annuum) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού, ... -
Μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης των πράσινων πιπεριών (Jalapeños) του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και χαρακτηρισμός του φυτοχημικού προφίλ με υγρή χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας (LC-MS)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας εστιάζει στην μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης των πράσινων πιπεριών (Jalapeños) του γένους Capsicum annuum με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και τον ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής και αντιριζικής δράσης σε εκχυλίσματα βρώσιμων ανθέων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)Τα βρώσιμα άνθη χρησιμοποιούνταν από διάφορους πολιτισμούς στην αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Στη σημερινή εποχή η χρήση τους στη μαγειρική αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται ... -
Μελέτη της επίδρασης της θερμοκρασίας στο χρόνο ζωής παστεριωμένου γάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-09)Το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου καθώς αποτελεί μία πλούσια θρεπτικά τροφή για εκείνον. Στην παρακάτω πτυχιακή εργασία αναλύονται όλα τα βασικά συστατικά του γάλακτος (νερό, πρωτεΐνες, ... -
Μελέτη της επίδρασης της συσκευασίας σε τροποποιημένες ατμόσφαιρες στην μικροβιολογική αλλοίωση με την μέθοδο NGS και στην ποιότητα των νωπών ιχθύων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Ολόκληρη η τσιπούρα συσκευάστηκε (α) αερόβια (AIR) σε φελιζόλ από πολυστυρένιο με επαρκή ποσότητα πάγου, με βάση τις συμβατικές πρακτικές και (β) υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (συγκέντρωσης 60% CO2, 30% N2, 10% O2). Η ... -
Μελέτη της επίδρασης υπέρυθρης ακτινοβολίας στη σύσταση των ολικών φαινολικών και στην αντιοξειδωτική τους δράση σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια μελιτζάνας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-14)Στο άρθρο παρουσιάζεται η πτυχιακή εργασία μου που μελετά δύο ομάδες δειγμάτων μελιτζανών θερμοκηπίου με και χωρίς ακτινοβολία και να παρατηρηθούν οι διαφορές στην συγκέντρωση των φαινολικών ενώσεων και των αντιοξειδωτικών. -
Μελέτη της κινητικής του ξαρμυρίσματος αλίπαστου βακαλάου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-02)Με την ονομασία αλίπαστος βακαλάος φέρονται στην ελληνική αγορά τα χωρίς κεφάλι και εντόσθια, πεπλατυσμένα σώματα ψαριών της οικογένειας των γάδων που έχουν καταστεί συντηρήσιμα με υγρή ή ξηρή αλάτιση και ξήρανση. Το ... -
Μελέτη της μεταβολής της αντιοξειδωτικής ικανότητας φυτικών συστατικών σε προσομοίωση γαστρεντερικού συστήματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-02) -
Μελέτη της φυσιολογίας και της γενετικής της ζύμης Brettanomyces και οι εφαρμογές της σε ζυμώσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-24)Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η φυσιολογία, η βιοχημεία, η γενετική και η μεταβολική δραστηριότητα της ζύμης Brettanomyces, η οποία συμμετέχει στην αλκοολική ζύμωση και παρουσιάζει προοπτικές παραγωγής ζυμώμενων ... -
Μελέτη του σχηματισμού βιοφίλμ από μικροοργανισμούς σε παραγωγικές μονάδες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-15)Η μελέτη της δομής και της σύστασης των βιομεμβρανών αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο καθώς σχετίζεται με ένα ευρύ κλάδο εφαρμογών συμπεριλαμβανομένου και αυτού των τροφίμων. ... -
Μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιόλαδου εμπλουτισμένου με αιθέριο έλαιο ματζουράνας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)Ο εμπλουτισμός ελαιόλαδων με ποικίλους αρωματικούς παράγοντες, όπως το αιθέριο έλαιο του αρωματικού φυτού μαντζουράνας, συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων εμπλουτισμένων προϊόντων ελαιόλαδου, ικανοποιώντας τις προσδοκίες ... -
Μελέτη υγιεινής επιφανειών με την μέθοδο της ATP βιοφωταύγειας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)Η διασφάλιση της υγιεινής των επιφανειών διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση τόσο της ασφάλειας όσο και της ποιότητας των τροφίμων . Τον τελευταίο καιρό, για την αξιολόγηση της καθαριότητας των επιφανειών και της ... -
Μελέτη υποβάθμισης εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων με χρήση φασματομετρικών, φασματοσκοπικών και χρωματομετρικών μεθόδων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-17)Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη μετά την Ισπανία και την Ιταλία στην παραγωγή παρθένου ελαιολάδου στην Ευρώπη και τo ελληνικό ελαιόλαδο είναι γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα και γεύση. Χάρη στην αφθονία, τη γεύση ... -
Μελέτη ωρίμανσης φράουλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)Η φράουλα αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαλλοίωτο φρούτο με μικρή διάρκεια ζωής μετά την συγκομιδή, ενώ χαρακτηρίζεται και από μεγάλη μεταβλητότητα ως προς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Στη παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε ...