Ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά των παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα
Emergence of antibiotic resistant pathogenic microorganisms in foods
Πτυχιακή εργασία
Συγγραφέας
Μάθου, Ελισάβετ
Γιατροπούλη, Ανθούλα
Ημερομηνία
2022-03-03Επιβλέπων
Batrinou, AnthimiaΛέξεις-κλειδιά
Antibiotics ; Antibiotics resistance ; Listeria ; Salmonella ; Cambylobacter ; E. coli ; Shigella ; Staphylococcus aureus ; Enterococcus faecalis ; Μηχανισμοί αντιβιοτικώνΠερίληψη
Ways of treatment through a 7-micoorganism analysis, when the food is infected or contaminated. Use of antibiotics in food or animals. Closing we highlight the effects on public health and an analysis on resistant strains which are created in antibiotics use.
Περίληψη
Γίνεται ανάλυση 7 μικροοργανισμών όταν προσβάλλουν τρόφιμα, αναφέρονται οι τρόποι αντιμετώπισης, οι τρόποι επιμόλυνσης καθώς και τα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα όσο και στα ζώα, Αναλύονται τα ανθεκτικά στελέχη που δημιουργούνται στην χρήση αντιβιοτικών καθώς και οι επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.