Πλοήγηση ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 41-60 από 616
-
Ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά των παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Ways of treatment through a 7-micoorganism analysis, when the food is infected or contaminated. Use of antibiotics in food or animals. Closing we highlight the effects on public health and an analysis on resistant strains ... -
Ανάπτυξη εδώδιμων βιοπολυμερών τροποποιημένης δομής και αξιολόγηση των ποιοτικών τους παραμέτρων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)Η υφή των τροφίμων είναι ένα βασικό αισθητηριακό χαρακτηριστικό που όχι μόνο εκτιμάται καλά από τους καταναλωτές αλλά χρησιμοποιείται επίσης από τους καταναλωτές ως δείκτης ποιότητας ενός τροφίμου. Η μελέτη της υφής των ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων για την πρόβλεψη διατροφικών κινδύνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09)Το αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της ανάπτυξης καινοτόμων εργαλείων με σκοπό την πρόβλεψη διατροφικών κινδύνων. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν τέσσερα τροπικά/υποτροπικά φρούτα, τα· αβοκάντο, μάνγκο, ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Επίδραση της τυποποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση όσον αφορά το ενδιαφέρον και την προσοχή των καταναλωτών στη διατροφή τους. Αυτοί απευθύνονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η προσθήκη ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων με συμβολή στην ανακούφιση του άγχους των καταναλωτών: Ιδιότητες ποιότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-29)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και αυξανόμενη τάση ως προς την προσοχή και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη διατροφή τους, οι οποίοι στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Η ... -
Ανάπτυξη καινοτόμων χορτοφαγικών τροφίμων επαλείψεως υψηλής διατροφικής αξίας με προσθήκη λειτουργικών συστατικών: Δοκιμές αποδοχής καταναλωτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-28)Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αισθητή η αυξημένη ανάγκη των καταναλωτών να αντικαταστήσουν τα ζωικά προϊόντα στη διατροφή τους. Η τάση αυτή φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη εύρεσης υποκατάστατών τους και ανοίγει τους ορίζοντες ... -
Ανάπτυξη μεθόδου προσδιορισμού φαινολικών ενώσεων με χρήση υγρής χρωματογραφίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)Σήμερα, στη βιομηχανία τροφίμων, ολοένα και περισσότερο αποκτούν ενδιαφέρον οι φαινολικές ενώσεις και η αξιοποίησή τους για την παραγωγή καινοτόμων και βελτιωμένων προϊόντων. Οι φαινολικές ενώσεις αποτελούν μία από τις ... -
Ανάπτυξη μεθόδου υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης συζευγμένης με ανιχνευτή φωτοδιόδων (HPLC-DAD) για τον προσδιορισμό επιλεγμένων φαινολικών ενώσεων που απαντώνται σε φυτικά εγχύματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Είναι ευρέως αποδεκτό πως ανάμεσα στις διάφορες τεχνικές διαχωρισμού, η υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης συγκαταλέγεται στις πιο αξιόπιστες τεχνικές ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης πολλών ενώσεων σε ένα μίγμα. Εκμεταλλευόμενη ... -
Ανάπτυξη νέου προϊόντος vegan gyros
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση για αυξανόμενη ζήτηση vegan προϊόντων. Αυτή η τάση οφείλεται τόσο στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών προς τροφές με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον όσο και στην τάση των ... -
Ανάπτυξη προϊόντων ζαχαροπλαστικής υψηλής θρεπτικής αξίας εμπλουτισμένα με προβιοτικά ή/ και πρεβιοτικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Σε μία εποχή όπου οι ανάγκες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής συνεχώς αυξάνονται και πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με τις γαστρονομικές παραδόσεις, ο εμπλουτισμός προβιοτικών και πρεβιοτικών σε γλυκά ζαχαροπλαστικής ... -
Ανάπτυξη ΣΔΑΤ σε μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03) -
Ανάπτυξη συστήματος διασφάλισης ποιότητας σε εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής και παγωτού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-14) -
Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης ποιότητας τροφίμων σε μικρό τυροκομείο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-14)Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη συστήματος διασφάλισης της υγιεινής τροφίμων HACCP σε παραδοσιακό τυροκομείο. Η επιχείρηση στην οποία αναπτύχθηκε η μελέτη αυτή είναι το τυροκομείο “ Η ... -
Ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε μαλακά τυριά και ανταγωνιστικότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων με την Listeria monocytogenes
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-17)Στην παρούσα εργασία αναλύεται η ικανότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων να ανταγωνίζεται την Listeria monocytogenes στα μαλακά τυριά. Η Listeria monocytogenes είναι ένα τροφογενές παθογόνο, το οποίο προκαλεί την τροφογενή ... -
Ανάπτυξη τροφίμων με βάση το άμυλο εμπλουτισμένων με βιοδραστικά εκχυλίσματα φρούτων και μελέτη της επίδρασης της ξήρανσης στη δομή και στις φυσικοχημικές τους ιδιότητες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Εισαγωγή: Το άμυλο αποτελεί βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής και χρησιμοποιείται ευρέως ως δομικό στοιχείο κατά την παρασκευή τροφίμων ελεύθερων γλουτένης. Ωστόσο, η πλειοψηφία των εμπορικά διαθέσιμων επιλογών ... -
Αναλυτικές μέθοδοι για τον έλεγχο της νοθείας προϊόντων στην ελληνική αγορά τροφίμων και ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)Η νοθεία στα τρόφιμα και τα ποτά αποτελεί σύγχρονη μάστιγα του τομέα των τροφίμων, της οποίας ο αντίκτυπος εκτείνεται από τους παραγωγούς και τη βιομηχανία, έως τις κανονιστικές αρχές και τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι ... -
Ανασκόπηση και διατροφική αξία οσπρίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12-10)H παρούσα ανασκόπηση επιδιώκει να αναδείξει ότι τα όσπρια παρουσιάζουν μεγάλο διατροφικό, εμπορικό, και οικονομικό ενδιαφέρον. Είναι τροφή που χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες. Με δεδομένη τη ... -
Ανασκόπηση στη χρήση των παλμικών ηλεκτρικών πεδίων (ΠΗΠ) για την εκχύλιση βιοδραστικών ουσιών από φυτά και παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-08-31)Η ιστορία της ανθρωπότητας με την ιστορία της τεχνολογίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως δύο έννοιες απόλυτα αλληλένδετες. Η τεχνολογική πρόοδος εξυπηρέτησε με την πάροδο των ετών πολλά ζητήματα που απασχόλησαν τον άνθρωπο, ... -
Ανασκόπηση στις αναλυτικές μεθόδους προσδιορισμού των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών βιταμινών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-05)Οι βιταμίνες είναι από τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας. Με την αυξημένη ανάγκη για πρόσληψη πολυβιταμινούχων προϊόντων έχουν προκύψει ιδιαίτερες ανησυχίες στον τομέα της ... -
Ανασκόπηση της επίδρασης βιοδραστικών συστατικών υπερτροφών (superfoods) στο εντερικό μικροβίωμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)Το εντερικό μικροβίωμα αποτελεί ένα σύνθετο και δυναμικό σύστημα μικροοργανισμών, με σημαντικό ρόλο στην φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ερευνητικού ...