Now showing items 80-99 of 325

    • Βιολογική δραστικότητα του δενδρολίβανου 

      Σάρκου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-06)
    • Βρώσιμα φύκη: Σύσταση, λειτουργικές ιδιότητες και ασφάλεια 

      Ζυγιώτη, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Το πρωταρχικό γεγονός που διαδραματίστηκε στον πλανήτη Γη και αποτέλεσε κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της ζωής, ήταν η εμφάνιση των πρώτων φωτοσυνθετικών οργανισμών, των φυκών. Γενικά τα φύκη απαρτίζουν την πλειοψηφία ...
    • Βρώσιμες μεμβράνες από φρούτα 

      Μάστορα, Αθηνά; Νικολαΐδου, Ευγενία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)
      Στην πτυχιακή αυτή παρουσιάζονται οι ιδιότητες και οι κύριες λειτουργίες των βρώσιμων μεμβρανών από φρούτα και λαχανικά, καθώς και οι επικρατέστεροι τρόποι παραγωγής τους. Αναλύονται τα συστατικά των μεμβρανών αυτών και ...
    • Βυνοποίηση και ζυθοποίηση στη διαδικασία παρασκευής μπύρας. Νέες τάσεις στη βιομηχανία 

      Κεροπούλου, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Είναι ευρέως γνωστό ότι η παγκόσμια δημοφιλία της μπύρας, ξεκινάει από την αρχαιότητα και δεν παύει μέχρι και σήμερα να αποτελεί αγαπητό ποτό πολλών καταναλωτών. Οι σημαντικές ανακαλύψεις που πραγματοποιήθηκαν τον 19ο ...
    • Γάλα καμήλας: λειτουργικές Ιδιότητες και δυνατότητα αξιοποίησής του 

      Παπαδοπούλου, Γεωργία; Κουρουτζίδου, Άρτεμις (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2020-02)
      ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης η παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καμηλίσιου γάλακτος επιδρά θετικά στην υγεία και στον ...
    • Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: άνθρωπος και περιβάλλον 

      Πασιανίδη, Κυριακή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μία λεπτομερής ανάλυση του αμφιλεγόμενου θέματος των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ). Με σκοπό το θέμα του έργου να αναλυθεί πλήρως θα δοθούν εκτενείς απαντήσεις σε ερωτήματα ...
    • Δείκτες αλλαγής θερμοκρασίας και σύστασης αερίων εντός της συσκευασίας του τροφίμου, βασισμένοι σε φυσικές χρωστικές 

      Xατζίκου, Μαρία; Βαραγγούλη, Ελεωνόρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)
      Η ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης συσκευασίας, δύναται να καταστεί ιδιαίτερα σημαντική για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης αγοράς, σύμφωνα με τις οποίες το καταναλωτικό κοινό αναζητά ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα και θα ...
    • Διατροφή και διάθεση 

      Ντρίνια, Γεωργία; Παλτά, Ξανθίππη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-11)
      Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια τεκμηρίωσης ή κατάρριψης θεωριών που συνδέουν την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων με τη διάθεση του ατόμου. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στους πέντε κύριους νευροδιαβιβαστές του ...
    • Διατροφικές διαταραχές-επικαιροποιημένα στοιχεία 

      Γεροσταμούλου, Γεωργία; Τσουκαλά, Τατιανή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
      Η παρούσα εργασία αποτελεί μία προσπάθεια ανασκόπησης της βιβλιογραφίας αναφορικά με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και μία διερεύνηση σχετικά με τις τελευταίες σχετικές τάσεις στην Ελλάδα (2021- 2022), τις διατροφικές ...
    • Διατροφική αξία και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων κρέατος 

      Παπαδημητρίου, Λεωνίδας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
    • Διατροφική επισήμανση σε ελληνικά τυριά 

      Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)
      Η διατροφική επισήμανση στα ελληνικά τυριά, αλλά και γενικότερα στα τρόφιμα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. H παρούσα εργασία διερευνά τη διατροφική επισήμανση σε δείγματα επιλεγμένων ...
    • Διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων 

      Άστον, Στέλλα Ανν; Ρηγόπουλος, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διατροφική τοξικολογία κατά την επεξεργασία των τροφίμων. Η τοξικότητα των τροφίμων οφείλεται σε επιβλαβείς για τον άνθρωπο ουσίες. Διακρίνονται: i) σε θρεπτικά συστατικά, ...
    • Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση 

      Μαρινόπουλος, Γεώργιος Χρυσοβαλάντης; Μωραΐτης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
    • Διαφορές ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο άλεσης και τα τελικά προϊόντα ανάμεσα στο μαλακό (Triticum aestivum) και το σκληρό σιτάρι (Triticum durum) 

      Λουκάς, Φώτιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      To σιτάρι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα σιτηρά και είναι ένα από τα παλαιότερα συστατικά της ανθρώπινης διατροφής. Σε σύγκριση με τη διατροφή όλων των δημητριακών , το σιτάρι παρέχει περίπου το 44% των τροφίμων με βάση ...
    • Διεργασίες απομονώσεως πρωτεϊνών από εναλλακτικές πηγές και εφαρμογές σε προϊόντα τροφίμων 

      Σγαρδανά, Μαρία Ευφραιμούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)
      Το θέμα της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η επισκόπηση των μεθόδων απομονώσεως εναλλακτικών πρωτεϊνών και η εφαρμογή τους στα τρόφιμα. Ως εναλλακτικές πρωτεΐνες χαρακτηρίζονται οι φυτικές πρωτεΐνες, οι πρωτεΐνες ...
    • Διερεύνηση της μικροβιακής ποικιλότητας των θαλασσινών 

      Καραλή, Μαρία Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση των βασικότερων αλλοιογόνων και παθογόνων βακτηρίων που συνθέτουν την μικροβιακή χλωρίδα της κλάσης των μαλακίων. Τα μαλάκια ως μέλος των θαλασσινών αποτελούν ...
    • Διερεύνηση της παλαίωσης προϊόντων πλούσιου ζυμαριού (τσουρέκι) 

      Καραλιά, Ελένη; Δρόσου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Στις μέρες μας οι σύγχρονοι καταναλωτές τείνουν προς νέες διατροφικές συνήθειες με αυξημένη διατροφική αξία.Η χορτοφαγία είναι μια φιλοσοφία αλλά κυρίως ένας τρόπος ζωής που επιδιώκει να αποκλείσει, στο μέτρο του ...
    • Διερεύνηση του ρόλου των αντιβιοτικών στην επιστήμη των τροφίμων 

      Μπαρμπέρης, Δημήτρης; Λιούλης, Φανούρης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)
      Αυτή η βιβλιογραφική ανασκόπηση παρέχει μια εις βάθος ανάλυση των αντιβιοτικών, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού, των μηχανισμών δράσης και της τρέχουσας χρήσης τους σε ιατρικές και γεωργικές πρακτικές. Η ανασκόπηση ...
    • Διερεύνηση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τη διατροφή - μία εκπαιδευτική πρόταση 

      Γεωργίου, Μάρθα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
      Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία σκοπός ήταν να μελετηθεί το επίπεδο των γνώσεων Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο σχεδιασμός μίας εκπαιδευτικής ...
    • Διοξίνες στα τρόφιμα. Παρουσία και διατροφική έκθεση 

      Κατσούλη, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Το θέμα της παρούσης εργασίας πραγματεύεται τις διοξίνες στα τρόφιμα. Οι διοξίνες είναι έμμονοι οργανικοί ρύποι που αποτελούν προϊόντα καύσης και έχουν την ιδιότητα να μεταφέρονται σε μακρινές αποστάσεις με αποτέλεσμα να ...