Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 54-73 από 319
-
Αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία το θέμα είναι τα αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Τα αντιβιοτικά εισήχθησαν στην ιατρική στις αρχές του 20ου αιώνα και πολύ σύντομα βρήκαν εφαρμογή και στον χώρο της κτηνοτροφίας. ... -
Αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τα αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα. Είναι γεγονός ότι η ανακάλυψη των αντιβιοτικών στις αρχές του 20ου αιώνα έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να καταπολεμήσει λοιμώξεις ... -
Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ... -
Αντιοξειδωτικά στα τρόφιμα και τρόπος επίδρασης τους στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04) -
Αντιοξειδωτικές δράσεις από διάφορα φυσικά εκχυλίσματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04) -
Αξιολόγηση αντιμικροβιακής δράσης αιθέριων ελαίων φυτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-26)Τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα υγρά με πολύπλοκη σύνθεση, πλούσια σε βιοδραστικές ενώσεις, όπως τερπένια, αλδεΰδες, εστέρες, φαινόλες και αλκοόλες, οι οποίες συμβάλλουν στις μοναδικές ιδιότητες τους. Αυτές οι ενώσεις ... -
Αξιολόγηση αντιμικροβιακής δράσης εκχυλισμάτων φυτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-22)Τα φυτικά εκχυλίσματα από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως σε διάφορους κλάδους, όπως στη φαρμακευτική, αισθητική και ιατρική. Η παρούσα ερευνητική εργασία πραγματεύεται την εκχύλιση δύο φυτών, της ... -
Αξιολόγηση εγκυρότητας σε διατροφικές εφαρμογές κινητών συσκευών (mobile apps)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η αξιολόγηση της εγκυρότητας των διατροφικών εφαρμογών κινητών συσκευών. Η τροφή αποτελεί για τον άνθρωπο πηγή μικροθρεπτικών και μακροθρεπτικών στοιχείων, βιοδραστικών ... -
Αξιολόγηση οξυγαλακτικών καλλιεργειών με ή χωρίς εγκλεισμό για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-22)Στη παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκαν τα οξυγαλακτικά βακτήρια, οι εφαρμογές τους στην βιομηχανία τροφίμων και οι προβιοτικές τους ιδιότητες. Αξιολογήθηκαν εμπορικές καλλιέργειες, λυοφιλιωμένων και εγκλεισμένων ... -
Αξιολόγηση του βαθμού ωρίμανσης της μπανάνας με χρήση ανάλυσης εικόνας και υφής και ενόργανων μεθόδων χημικής ανάλυσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με ευρεία κατανάλωση φρούτα ανά την υφήλιο που η μικρή διάρκεια ζωής της από την έναρξη της ωρίμανσης σε συνδυασμό με το ότι η μεταφορά της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ... -
Αξιοποίηση υπολειμμάτων απολίπανσης σπόρων κάνναβης για την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων πλουσίου ζυμαριού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ολοένα και αυξανόμενη τάση ως προς την προσοχή και το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη διατροφή τους, οι οποίοι στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Παράλληλα ... -
Αξιοποίηση υπολειμμάτων παραγωγής μανιταριών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)Τα παραπροϊόντα μανιταριών γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά στην βιομηχανία των τροφίμων. Εκτός από το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και βιταμινών που διαθέτουν, περιέχονται σε αυτά ιχνοστοιχεία, σημαντικές βιοδραστικές ... -
Αποκρυπτογραφώντας την αλλοίωση των πουλερικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024)Poultry spoilage presents a significant challenge in the food industry due to its susceptibility to microbial contamination and enzymatic degradation, leading to decreased product quality, safety concerns, and economic ... -
Αποκρυστάλλωση του μελιού με τη χρήση μικροκυμάτων και έλεγχος της επίδρασης αυτών στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-05)Η παρούσα εργασία εξετάζει την επίδραση του φούρνου μικροκυμάτων στην αποκρυστάλλωση του μελιού καθώς και στα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η εργασία εξέτασε ένα σύντομο τρόπο επίτευξης της αποκρυστάλλωσης ... -
Απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)Η απομόνωση γαλακτωματοποιητών από απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων με πιθανές χρήσεις στη μαγειρική τέχνη" αποτελεί το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας. Ειδικότερα, έγινε αναφορά στις κατηγορίες των πρόσθετων ... -
Αποτελεσματικότητα Συμπληρωμάτων Διατροφής και Κατανάλωση στην Ελληνική Αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής στον μέσο καταναλωτή καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών τόσο σε σύγκριση με άλλα ερωτηματολόγια όσο ... -
Αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Οι αφλατοξίνες είναι μυκοτοξίνες που παράγονται από ορισμένα είδη μυκήτων και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα προσβάλουν τις ζωοτροφές και στη συνέχεια τα ζώα. Η αφλατοξίνη Μ1 είναι ένα από τα προϊόντα μεταβολισμού της ... -
Αφριστική ικανότητα και σταθερότητα του αφρού καφέ espresso: ο ρόλος πρωτεϊνών και πολυσακχαριτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)Ο αφρός που σχηματίζεται στην επιφάνεια ενός τυπικού παρασκευάσματος καφέ espresso ορίζεται ως μια χονδροειδής διφασική διασπορά που αποτελείται από την υγρή φάση του ροφήματος και από μικρές σφαιρικές φυσαλίδες αερίου, ... -
Βελτίωση της ποιότητας και του χρόνου ζωής μανιταριών Πλευρώτους (Oyster Mushrooms) μέσω της εφαρμογής ήπιων μεθόδων επεξεργασίας.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και χρησιμοποιούνται ως τρόφιμο από την αρχαιότητα. Πάνω από 12.000 είδη μυκήτων, αναγνωρίζονται ως μανιτάρια και τουλάχιστον 2.000 είδη, παρουσιάζονται ως βρώσιμα μανιτάρια με ... -
Βελτιστοποίηση παραλαβής φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα ρόδων, λεβάντας και ρίγανης με χρήση εκχύλισης με υπέρηχους και μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Τα αρωματικά φυτά αποτελούν μια ξεχωριστή ομάδα φυτών που βρίσκει πληθώρα εφαρμογών σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία των τροφίμων, των φαρμάκων και των καλλυντικών. Κάθε χρόνο παράγεται ένα μεγάλο ποσοστό ...