ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Πρόσφατες υποβολές
Αποτελέσματα 121-140 από 629
-
Βιομηχανία παραγωγής αλεύρων: Μελέτη επικινδυνότητας, κύρια σημεία ελέγχων, συχνότερες καταγραφές μη συμμορφώσεων από τον προμηθευτή έως τον καταναλωτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-31)Στην παρούσα διπλωματική εργασία προσδιορίζονται τα σημεία ελέγχου στη γραμμή παραγωγής αλεύρου στην συγκεκριμένη εγκατάσταση των Μύλων Λούλη στην περιοχή του Κερατσινίου (Αττικής), μελετώντας τα στάδια παραγωγής από την ... -
Αξιολόγηση της ζύμης Hansienaspora vineae στην οινοποίηση των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)Η Hansienaspora vineae είναι σπάνιο είδος ζύμης που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και φέρει ιδιαίτερο οινολογικό ενδιαφέρον λόγω των αρωματικών ενώσεων που παράγει. Καθώς το ειδος της H. vineae δεν παρουσιάζει υψηλή ... -
Προσδιορισμός λιπαρών οξέων σε μητρικό πρωτόγαλα με τη χρήση αέριας χρωματογραφίας συζευγμένης με ανιχνευτή ιοντισμού φλόγας (GC-FID)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)Το μητρικό γάλα αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για τη διατροφή των νεογνών λόγω της σύστασης και της επίδρασής του στην υγεία, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος ... -
Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ... -
Φαρμακευτικό ελαιόλαδο: χρήσεις και μελλοντικές προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-30) -
Επιρροή των Social Media στην αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών οίνου. Έρευνα στα ελληνικά οινοποιεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Το Μάρκετινγκ παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους σε μια επιχείρηση, αφού με τη βοήθεια του οι εταιρίες είναι σε θέση να προωθηθούν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, οδήγησε ... -
Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ... -
Βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο. Η τοξικότητα ενός τροφίμου αναφέρεται στην παρουσία ουσιών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, ... -
Ανιχνευτές στην HPLC. Εφαρμογές στις αναλύσεις του οίνου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Τα τελευταία χρόνια οι αναφορές της υγρής χρωματογραφίας (liquid chromatography) έχουν αυξηθεί, εφόσον το φάσμα των εφαρμογών της είναι αρκετά ευρύ. Περίπου το 80% των διαδεδομένων χημικών ενώσεων που μελετώνται στον ... -
Ταυτοποίηση βιοδραστικών συστατικών από αρωματικά φυτά και in sillico μελέτη της βιοδραστικότητας τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)Η παρούσα εργασία έχει θέμα ‘Ταυτοποίηση βιοδραστικών συστατικών από αρωματικά φυτά και in sillico μελέτη της βιοδραστικότητας τους’, δηλαδή διερεύνηση, μελέτη και εξέταση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων που διαθέτουν τα ... -
Μικροβιακές αλλοιώσεις σε κρεατοσκευάσματα συσκευασμένα υπό κενό και οξείδωση λίπους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά τη διερεύνηση των μικροβιακών μεταβολών της αερόβιας ψυχρότροφης χλωρίδας καθώς και της οξυγαλακτικής σε δυο κρεατοσκευάσματα, τεμαχισμένα σε φέτες και συσκευασμένα υπό κενό συντηρούμενα σε ... -
Τεχνικές ελέγχου της νοθείας και της αυθεντικότητας προϊόντων μπαχαρικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)Τα μπαχαρικά είναι ένα είδος τρόφιμου με διευρυμένη χρήση όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξημένη συχνότητα της νοθείας αυτών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγραφούν τα προβλήματα που παρατηρούνται ... -
Η χρήση του Digital Marketing και των Social Media ως εργαλεία για την ανάπτυξη των πωλήσεων οινικών προϊόντων. Μελέτη περίπτωσης ελληνικών επιχειρήσεων.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Η βιομηχανία κρασιού αξιοποιεί το ψηφιακό μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, να αλληλεπιδράσει με τους πελάτες και να αυξήσει τις πωλήσεις. Οι στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ, ... -
Εφαρμογές της μικροβιακής ζύμωσης σε φυτικούς σπόρους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Αντικείμενο αυτής της εργασίας αποτελεί η μελέτη των φυτικών σπόρων, των ευεργετικών ιδιοτήτων που προσφέρουν οι μικροβιακές ζυμώσεις και των πιθανών εφαρμογών στη βιομηχανία τροφίμων. Οι φυτικές πηγές τροφίμων αποτελούν ... -
Κινητικές αλλοιώσεις κρεατοσκευασμάτων και προσδιορισμός του χρόνου ζωής τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Γενικά, η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων, η σύνθεση του τροφίμου και οι συνθήκες αποθήκευσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κινητική αλλοίωσης του. Η κινητική της μικροβιακής αλλοίωσης εστιάζεται στον ρυθμό με τον ... -
Ζύμωση κόκκων καφέ με βακτήρια και ζύμες και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ροφήματος καφέ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Ο καφές είναι εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Κατέχει σημαντικές θέσεις στην οικονομία και στην πολιτισμική κληρονομιά πολλών χωρών και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ... -
Ανίχνευση Salmonella spp. και Escherichia coli με μοριακές τεχνικές σε οπωροκηπευτικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων από τροφιμογενείς λοιμώξεις, λόγω κατανάλωσης τροφίμων που είχαν επιμολυνθεί από τα παθογόνα βακτήρια Salmonella spp. και Escherichia coli. Στόχος της παρούσας ... -
Τεχνητή παλαίωση Ζιβανίας με χρήση παλλόμενων ηλεκτρικών πεδίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-17)Η παλαίωση στα ποτά προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, και αναλόγως των διαδικασιών προς την υλοποίηση της, το απόσταγμα αποκτά την δική του προσωπικότητα. Λόγω της ιδιαιτερότητας των παλαιωμένων αποσταγμάτων, υπάρχουν ... -
Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ... -
Μεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας το αντικείμενο των μεταβιοτικών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στο να εξετάσει το θέμα των μεταβιοτικών και να αποτυπώσει πιθανές ...