• 3D εκτύπωση τροφίμων και η συμβολή της στη βιώσιμη οικονομία 

      Σιούλα, Δήμητρα; Κονόμη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-15)
    • Light προϊόντα τροφίμων και υγεία 

      Νταγιάκος, Αντώνης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-27)
      Τα light προϊόντα αναφέρονται συνήθως σε τρόφιμα και ποτά που έχουν μειωμένα επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως θερμίδες, λίπος, ζάχαρη ή νάτριο, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα συμβατικά προϊόντα. Τα προϊόντα αυτά ...
    • Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία. 

      Κήρυκα, Μαριέττα; Κονδύλη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
    • Ανάπτυξη νέου προϊόντος vegan gyros 

      Ιωάννου, Βασίλειος; Τσιτούρης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση για αυξανόμενη ζήτηση vegan προϊόντων. Αυτή η τάση οφείλεται τόσο στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών προς τροφές με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον όσο και στην τάση των ...
    • Ανοσοποιητικό και διατροφή 

      Χονδρορίζος, Ρίζος Ταξιάρχης; Νιζάμη, Μαρίνα Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-05)
      Το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρείται από τα σημαντικότερα συστήματα κάθε οργανισμού διότι αποτελεί την άμυνά του σε μικροοργανισμούς που είναι ικανοί να τον βλάψουν. Με την εισβολή ενός παράσιτου ενεργοποιείται μια σειρά ...
    • Αξιολόγηση εγκυρότητας σε διατροφικές εφαρμογές κινητών συσκευών (mobile apps) 

      Μαλτσινιώτη, Αθηνά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η αξιολόγηση της εγκυρότητας των διατροφικών εφαρμογών κινητών συσκευών. Η τροφή αποτελεί για τον άνθρωπο πηγή μικροθρεπτικών και μακροθρεπτικών στοιχείων, βιοδραστικών ...
    • Αποτελεσματικότητα Συμπληρωμάτων Διατροφής και Κατανάλωση στην Ελληνική Αγορά 

      Παρίσσης, Άγγελος; Αρώνης, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής στον μέσο καταναλωτή καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών τόσο σε σύγκριση με άλλα ερωτηματολόγια όσο ...
    • Διατροφικές διαταραχές-επικαιροποιημένα στοιχεία 

      Γεροσταμούλου, Γεωργία; Τσουκαλά, Τατιανή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
      Η παρούσα εργασία αποτελεί μία προσπάθεια ανασκόπησης της βιβλιογραφίας αναφορικά με τις διατροφικές διαταραχές αλλά και μία διερεύνηση σχετικά με τις τελευταίες σχετικές τάσεις στην Ελλάδα (2021- 2022), τις διατροφικές ...
    • Διατροφική αξία και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων κρέατος 

      Παπαδημητρίου, Λεωνίδας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
    • Διατροφική επισήμανση σε ελληνικά τυριά 

      Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)
      Η διατροφική επισήμανση στα ελληνικά τυριά, αλλά και γενικότερα στα τρόφιμα, έχει πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού. H παρούσα εργασία διερευνά τη διατροφική επισήμανση σε δείγματα επιλεγμένων ...
    • Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση 

      Μαρινόπουλος, Γεώργιος Χρυσοβαλάντης; Μωραΐτης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
    • Διερεύνηση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τη διατροφή - μία εκπαιδευτική πρόταση 

      Γεωργίου, Μάρθα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
      Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία σκοπός ήταν να μελετηθεί το επίπεδο των γνώσεων Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο σχεδιασμός μίας εκπαιδευτικής ...
    • Εδώδιμες επιστρώσεις χιτοζάνης και νανοεπικάλυψη για παράταση διατηρησιμότητας στο Cucumis sativus (Linnaeus, 1753) και αντικατάσταση της πλαστικής συσκευασίας 

      Σταθοκώστα, Πηνελόπη; Τριανταφυλλίδου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Οι εδώδιμες επικαλύψεις είναι μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια με 2,21 δισεκατομμύρια δολάρια μερίδιο αγοράς το 2023, καθώς πολλές εταιρίες αναζητούν λύσεις αντικατάστασης ...
    • Εδώδιμη κάνναβη: βιοδραστικές ουσίες, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση 

      Ξένου, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-08)
      Στο πρώτο κεφάλαιο της πτυχιακής αυτής εργασίας αναγράφεται η ιστορία της κάνναβης, από το 4.000 π.χ έως και σήμερα και οι διάφορες χρήσεις της ανά τους αιώνες. Ακόμη, γίνεται ο διαχωρισμός ανάμεσα στους διάφορους τύπους ...
    • Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης που συνεισφέρουν σε μια βιώσιμη διατροφή 

      Τράσιας, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-31)
      Οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη διατροφή με βάση το κρέας και να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες διατροφικές ...
    • Εργογόνα βοηθήματα, τα αμινοξέα και ο ρόλος τους στην άσκηση 

      Κάννας, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-27)
      Σκοπός της πτυχιακής αυτής εργασίας είναι να αναλυθούν αμινοξέα τα οποία έχουν βρεθεί βάσει μελετών ότι συμβάλλουν στον αθλητισμό ως βοηθήματα για την αύξηση της απόδοσης του αθλητή, καθώς και να διαπιστωθεί εάν αξίζει ...
    • Η διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια του Covid-19 

      Σαλμά, Ειρήνη; Τάγκα, Ζαχαρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-02)
      Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, η Διεθνής Επιτροπή Ταξινομίας των Ιών χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV ως Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο Coronavirus 2 και τη νόσο ως COVID-19 . Ο SARS-CoV-2 πιστεύεται ότι έχει μια ...
    • Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου 

      Μπουνιαλέτου, Αθανασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση των διατροφικών συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τα διατροφικά συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τα κενά στην ανθρώπινη διατροφή όταν αυτή είναι ...
    • Η σημασία των προϊόντων light στην υγεία του ανθρώπου 

      Νταλιάνη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)
      Καθώς το βιοτικό επίπεδο παρουσίαζε ανοδική πορεία ο άνθρωπος επιθυμούσε να καταναλώνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση γέννησε τη νόσο της παχυσαρκίας ενώ για την καταπολέμηση της ο ...
    • Η συμβολή των δεικτών NOVA και Nutri-score στην ενημέρωση του καταναλωτή 

      Τσόλη, Ρόζα; Χαρίτου, Γαρυφαλιά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Η παρούσα πτυχιακή εξετάζει την αντικατάσταση των επεξεργασμένων με λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και την σύνδεση τους με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες με την βοήθεια της ταξινόμησης NOVA, όπως και την επίδραση της ...